Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16   Надолу

АФтур Тема: СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично  (Прочетена 21553 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ясна

  • Гостенин
неа лошо като идея  ама азе на скарата други работи слагам ;D ;D
Става страхотно мезе,много върви на Видинска отлежала.  ;D Всъщност можеш маслини и лук да сложиш вътре,става мммм.
Активен

jaio

  • Гостенин
неа лошо като идея  ама азе на скарата други работи слагам ;D ;D
Става страхотно мезе,много върви на Видинска отлежала.  ;D Всъщност можеш маслини и лук да сложиш вътре,става мммм.
тука ако фкарам и малко ликанка такъф омлет ше стане че направо свят ми съ завива

а таа видинската и за след бръснене не става камо ли за пиене
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
не бе - за влашка рикиица
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
те ви еце в дупка на филия  ;D

за другите екстри сами си ги нагодете  ;)
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
аиде сага и обесни къ са прават  ??? ако та не мрзи
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
аиде сага и обесни къ са прават  ??? ако та не мрзи
бе една ракиена чашка ползваш за дупката,после чупваш ейцето вътре ....
и там кво успееш да забъркаш  ;)
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Като обърнеш филийката, турни парче кашкавалец, е така да са разтопи от топлината. Не а лошо  :).
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Плъхоубиец

  • Гостенин
Един колега гъбар (ма не от онеа дето си предизвикват веселост с по-токсични видове) вчера ми обади много рецепти за диви гъби. Он не купува от магазиня, оди и бере като полудел и тура у фризера. Ма я па забовари рецептите. Има една, с полянска печурка, може и култивирана, тура се гуглата на котлоня, вътре манко солчица и масълце. Става чудно!
Активен

iakim

  • Гостенин
Пръжени филии с ейченца.
Слагате тиганя на туча еле на котлона, у него ена лъжица свинска мас.
Ако немате свинска мас, не е проблем, слагате олио.
Ако немате олио, не е проблем, слагате зейтинец.
У ена по-широка купа чуквате 3 ейченца. Разбивате с вилица, без да си давате много зор. не е нужно да стават ча на пяна.
Капвате 3 капки оцетец. Аку немате оцетец, не е проблем - не капвате.
Слагате им ена щипка сол, и по-мининко от ена щипка сода бикарбонат. Аку немате сода - не е проблем, не слагате.
Слагате 3 лъжици прясно мляко. Аку немате прясно мляко, не е проблем, слагате 3 лъжици вода.
Пак разбивате, топвате ена филия леб от двете страни у ейчицата, и после у тиганя. Запръжват се от двете страни, да почервенеят шаренко.
Филиите се ядат със сирине, еле с кашкавал, еле със сладко, еле със сладко и сирене, еле със сладко и кашкавал. Ако немате сладко, не е проблем - сипете си ена чаша вино.
За пръжени филии е по-сгодно леба да е по сух. само да нема мухъл.
Ако немате ейчица, не е проблем - пържете филиите те така, както са у мас, и докато са горещи, ги търкате с чесън. С такива филии по сгодно е с алмусец да ги преглъщате.

Цонеее - мамин  - приби ма с тааа рецепта ;D ;D ;D Ма за мене требва и ена-две глави лук штото я ги ям сас сиренце и лучец ;D ;D ;D
Послем дира да цалувам :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

Цони

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4519
Значи земаш ена гулема глава лук. Слагаш я по средата на ена кърпа, обираш сичси страни на кърпата и я позавиваш. Лукът е куту топка у кърпата. Слагаш я на масата и му удряш два юмрука, се ено че чупиш орее. Отваряш кърпата, лукът се е разпилял и мирише убаво. Поръсваш със сол, пиперец, и си зобиш.
Другия вариант е печен лук, лукът се слага у фурната на селска печка вечерта, преди да си лягаш, и на сутринта е гутов. Обелваш го, накъсваш го у ена чутурка, натрошаваш суа юта чушка, капваш оцедец с манко водичка, сол и те така. Топваш си хапката у киселата водичка, земаш си лучец, тава е разядка.

Има един чувек Петър Саралиев. Той на времето свиреше у симфонията на българското радио. Един ден репетирали ено парче, ма он и съседката му немали нищо за свирене у това парче, и си приказвали. Без да забележат, за нещо си диригентът с палката спрял музиката, и у настъпилата тишина се чул сал неговия глас - аз пък гу запържвам.
Те си говорели за боб.
Много му са смели, и он се ендосал, и написал рецептите си у книгата Готварска книга за мъже. Може да се дръпне от нетя, ма трябва да се има предвит, че консервите сега не са това, което бяха преди 25 години. Например Русенско варено няма нищо опщо.
http://ipolitan.wordpress.com/2009/12/07/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5/
« Последно редактиранье: Декември 12, 2010, 02:31:47 от Цони »
Активен
Животът с назе се ебава.

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Я Цоне таа книжка ги имам  отодавна  ;D ;D ;D всъшнос оттам почнах  :)
Активен

Краси от Дражинци - Геговския

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 27469
Има и една - Какво да сготвим когато мама я няма -  ;D ;D ;D Кой сака моа да му е дам ;D - след малко че ви пущим на вазе прощъпалниците некоа друга рецепта от таа книга ;D
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

Снежа63

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 81
Туки, се пиша и я.
Чета, що ъкъл не моа да давам.
Активен
Що съм на тая земя?!

vilarin

  • Гостенин
Зимаш един весник...подгъваш гу покрайщата..трошиш вътре две три Яйца..разбръкваш ги леку с една вилица..тураш на гьоза утгоре..манку солчица...сваляш и едеш!
Активен

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Азе сакам да кажа да не губат кураж младите готваче - да пущат фотки с кво са забръкале или да питат вапросе ако връви на зле - тава че немате неко уред кво вика Цони нема ви възпира да намерите заместител

сал внимавайте с оборотете  ;D
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16   Нагоре
« назад напред »
 

Страницата е създадена за 0.48 секунди с 22 запитвания.