Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16   Надолу

АФтур Тема: СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично  (Прочетена 21548 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

унучка на Тинджулата

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12596
Цитат
червени лук. Ена глава. Ако имате от нещо друго останала половинка, и с половинка става. И белиа и червениа са нарезват на ситно, колкото може.
Бъш не можах да разбера за ква друга половинка приказваш.  ??? Неква друга половинка глава ли  :smeeeh:

Мойта щерка е гулем почитател на спагетите.Има една още по-лесна рецепта "Спагети по сървайварски". Варат са спагетите, стържеса на ренде сурав домат и са посипва обилно с кашкавал. Коги нема кво да са яде, те тава е спасението. ;D
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

iakim

  • Гостенин

[/quote]Уф - зел съм си половин кило алва -и  масло - едно пактче - че си ги умешам и че едем-и на филия че мажем ;D C--
[/quote]

Красеее - да не сте са уговорвале с Албена за алвъта , що гледам у ладилника са е пуявило ено парче алва ;) 
Ша дира и я масло и ша кусаме ено и също заран. ;D ;D ;D
Активен

Владимир

  • Гостенин
Е, така изглеждаше рецептата в пръвите студентски години. После се разви и обогати и сеги вече има и кайма. ;D Цони имаше ена такава рецепта с "може и без тава" и аз от там се поучих  ;D
Евгени, заедно с лука запръжвай и морков, нарезан на ситно. Пръстите че си оближеш!
Тоя сос си го правим за спагетите от петнайсегодишен. Може и вместо кайма нарезан колбас - варен, шпек - кво има. Може и пушена мръвка - кеф ви гърди, кеф ви бут - кеф ви свинско, кеф ви пуешко, кеф ви пилешко.
И още една тънкос да кажем - накрая чукни едно яйце у соса и го разбръкай, докъде сгъстне манко соса.
Активен

jaio

  • Гостенин
Е, така изглеждаше рецептата в пръвите студентски години. После се разви и обогати и сеги вече има и кайма. ;D Цони имаше ена такава рецепта с "може и без тава" и аз от там се поучих  ;D
Евгени, заедно с лука запръжвай и морков, нарезан на ситно. Пръстите че си оближеш!
Тоя сос си го правим за спагетите от петнайсегодишен. Може и вместо кайма нарезан колбас - варен, шпек - кво има. Може и пушена мръвка - кеф ви гърди, кеф ви бут - кеф ви свинско, кеф ви пуешко, кеф ви пилешко.
И още една тънкос да кажем - накрая чукни едно яйце у соса и го разбръкай, докъде сгъстне манко соса.
и става миш маш  :smeeeh:
азе ако ползвам домате ги пасирам ели слагам доматемо пюре  ама ка вика Онуфри то си може и с тава ама и без него може  :smeeeh:  ма най ми аресва соса за спагети на Уйна   она го прай с кило пилешки гърди лук чушки домате  и оно си става като каварма     и а не моа разбера за какво вопще слага спагети  :smeeeh:
Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Тоа сос с пилешките гърди го научих от една германка и много го уважаваме дом, ма само ние с укята, децта предпочитат тоа на Онуфри.  :krkanje:
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Владимир

  • Гостенин
Е, така изглеждаше рецептата в пръвите студентски години. После се разви и обогати и сеги вече има и кайма. ;D Цони имаше ена такава рецепта с "може и без тава" и аз от там се поучих  ;D
Евгени, заедно с лука запръжвай и морков, нарезан на ситно. Пръстите че си оближеш!
Тоя сос си го правим за спагетите от петнайсегодишен. Може и вместо кайма нарезан колбас - варен, шпек - кво има. Може и пушена мръвка - кеф ви гърди, кеф ви бут - кеф ви свинско, кеф ви пуешко, кеф ви пилешко.
И още една тънкос да кажем - накрая чукни едно яйце у соса и го разбръкай, докъде сгъстне манко соса.
и става миш маш  :smeeeh:
азе ако ползвам домате ги пасирам ели слагам доматемо пюре  ама ка вика Онуфри то си може и с тава ама и без него може  :smeeeh:  ма най ми аресва соса за спагети на Уйна   она го прай с кило пилешки гърди лук чушки домате  и оно си става като каварма     и а не моа разбера за какво вопще слага спагети  :smeeeh:
Значи, разбрааме са за соса - може и без кайма, може и без чушки, може и без бел лук. Па може и без спагети  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:.
Активен

apostolicia

  • Гостенин
Я па сношка да земем да се вдъхновим от тоа онуфриев сос и като нагънах на спагети. Обаче наприх некъф сос - плъно фантазе - я така много обичам да готвим, ма никоги не знам кво бъш съм турила и после никоги не можем да напраим същио сос. Начи снощи мислим, че запръжих бел лук у тиганьо с манко масло, после турих една глава наситнен червени лук, после нарезан на ситно пушен сфински бут, тава се запръжи и добавих доматена паста сгъстена, кисели краставички нарезанки, глеам че и кукуруз съм турала, ма коги - не знам. Подправих с босилек и чубрица, що ригано бил свръшил, ме не имало кой да види тава. Накрая добавих и манко майонеза и чили. Спагетите ги варих бъш като по рецепката на Онуфри. И си ги изедохме, да ви каам... :green:
Активен

jaio

  • Гостенин
а кукуруза сутринтъ ли разбра че си турала  :smeeeh:
Активен

apostolicia

  • Гостенин
Макя, още сношка, изглежда Кольо ша да ме е издебнал да ръгне полвин консерва у соса, що я не знаех да съм турала.
Активен

jaio

  • Гостенин
сага разбра ли що не можеш да напрайш един и същи сос два пъти     що Кольо зима тайно участие ф направата и незнааш куга кво а сложил
Активен

apostolicia

  • Гостенин
Е, те тава се не бех сетила, тоа само ме чека да се обърна и земе та тури нещо у гозбата  :green:
Активен

jaio

  • Гостенин
и ако няко път неще еде от неа   не яш и ти  :smeeeh:
Активен

ивчо

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 878
  • скрит пустиняк
убава темица сте пущили да го еба бъш си е като за мене .че пробам рецепти наред ма не знам кухнята на кво ше заприлича като се знам къф съм  C--

Юбопитка

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3274
па на кво ше заприлича кухнята - на бойно поле - като всяка добре функционираща кухня :green: колкото повече омажеш около себе си, толкова повече творчески ентусиазъм си вложил у създаването на кулинарни шедьоври :punk:
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

ивчо

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 878
  • скрит пустиняк
след единиа ми шедьовър комшиите замалко да викнат пожарна а у назе да се отмерише требва една седмица  тавите ги изфрълиме а за печката малко остана.  :smeeeh:  :smeeeh:
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16   Нагоре
« назад напред »
 

Страницата е създадена за 0.292 секунди с 22 запитвания.