Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Мании, фобии, стремежи - лечение ,преодоляване и анонимна група  (Прочетена 16253 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
У блъгарскио език нема дума, която у множественото си число да завръшва на "й" - я също я имам таа мания да поправям тук-там згрешено. Апа у магазин, къде на етикето пише "креМвирши" фтори път не улазам. Иам си я мания да си планирам деньо от заранта - фатам една тетратка и пишем: тава да напраим, тава да напраим, онава да не забоварим, да напраим еди кво си и те така. По неко път пишем така за целио месец, не сал за тоа ден. Много редко изпълнявам целио списък кво съм си го планувала мотамо - се ша изникне нещо още ели нещо ша отпадне поради независещи от мене причини, ама я па умрем да си пишем.  И да ви каам, ако неко ден ми почне некво на тагадък, напримерно се оспим, ели изникне некаква чрезвичайна ситуация и немам време да си напишем кво че работим през деньо, цел ден ми е некво чоглаво и ми не връви кво требва.

За обръканото Й е виновна (без тава да а извинение за неграмотността) менталивата букова Я  - въведена от Пешо Пръви - ако се вместо неа се пишеше с логичното іa, щеше да се образува множествено число като сека дума от женски род - като -а минава у -и. Излагациіa - Излагациіи също като Кола- Коли.
Мъжки род също - Трамваі - Трамваіи - като Роб-Роби

(ІА е оригиналното писанье на буквата Я, сегашната форма е резултат на претупана поръчка на Пешо за нови букви напраена от холанцки печатари, които за по лесно зели буковата R и я обрънали)
« Последно редактиранье: Март 08, 2011, 10:09:29 от Крокич »
Активен

уйна

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 17601
 • гньетена с култура
Относно темата "ИзлагациЙ"  :) не става дума за грешка поради незнание, а те така те, за майтап.  :)
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Тамън щех да реча, че у излагациЙ има закачка и това е подчертано с големата буква Й, един вид изложиле сме се у самото написване на темата за излагането, тва си е художествен похват  ;)
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Абе Колю - я пъ лепи другите България в Нато ;D

Я съм пацифист, тава означава не нещо друго, ми че съм за мира, правете любов, не война, а НАТО са Обийци на любоФ.  :green:
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
я па съм протиф натофските бази у бг - що тава къде са кута ут народа я че блъгарскиа нарот издржа базата от биджета , они каат але таа база защитава ваща сигурнос и затава виа ще инги плащате заплати - що мислите че унгарците сас кеф я дадоа на назе че даже и почерпиха - щото нема да инги тегне на нихния биджет повече

поразровете из интерминеда за рамщаин базата а не музикалната група да видите къ германците виат на умрело и сакат да а майнят
« Последно редактиранье: Март 08, 2011, 10:42:17 от Самотока »
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Брутале

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3072
 • MeccanicaVerghera Agusta
я па съм протиф натофските бази у бг

ти като рече военни бази, некой скоро ми беше рекал оти слушал/чел некаде си оти тиа, американците ни предлагат нам си колко милиарда доларе, ако им разрешиме северозападния край на България го напраат некакав огромен полигон за съхранение на военна техника :o :o :o
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
нема начин - они толко ще сакат от назе че таа техника ни варди
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Брутале

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3072
 • MeccanicaVerghera Agusta
така ми го беа казале, и я го мислим оти а малко. даже не малко, а ного невъзможно да са случи подобно нешто, ама като знам ониа горе ка лижат гъзъ на Уорлик и он ка обича да са меша у държавните дела, да са не събудиме неко ден дилбоко изненадани от развоя на събитията...
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

GODzillata

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 817
 • Сийбаломамата...
Тъй като по-нагоре стана дума за тревата....ето малко и по тоа въпрос.... ;D

АД И РАЙ
 
“Умрял един наркоман и попаднал в ада. Докъде му стигне поглед – все канабис. Рекъл той да си свие една цигара, да запали, ама нямал нито кибрит, нито запалка. Отнякъде се появил дяволът и нашият човек му поискал огънче, а рогатият отвърнал:
-   Ако имаше огънче, това нямаше да е ад!”

Ужким аз съм с шест години по-голям от Влади, а все той ме е учил на лошите работи.
Беше докопал от някъде някакви сухи зелени листенца, между тях имаше и нещо друго
зелено и едни чернички кръгли семенца. Обясни ми, че това било “трева”, канабис, ганджа, марихуана, джойнт - все различни имена за едно и също нещо.
-   “Споко!” – вика Влади – “От това няма пристрастяване.”
Двамата отидохме у един приятел – Иво, който, заедно с брат му, се водеха за спецове в
областта, даже си отглеждаха и собствена продукция.
   Навихме си с машинка по една цигара, след което запалихме. Тримата пушеха като изпечени дроги, правеха някакви табиети – мушкаха цигарата между два пръста, след което с длани правеха фунийка и вдишваха дълбоко, задържайки димът максимално дълго в дробовете си. Аз си я пушех като обикновена цигара, даже при по – яко дръпване почвах да кашлям, което предизвикваше смях в останалите. Даже така започнаха да се смеят, че нямаха спиране. Въргаляха се по пода, сочеха се с пръсти и смях, смях, смях. Нещо не можех да разбера какво има толкова смешно. Те ми казаха, че от първият път не винаги ставало. Може и да са били прави.

   Скоро след този случай, аз и още един приятел – Емо, си наехме квартира, където заформяхме яки купони. На един от поредните, някой беше донесъл “трева” и аз реших да видя какво ще ми стане от втория път, щом от първия не се получавало.
   Взех една цигара и я дръпнах като вакуум – помпа. Аааа! – докато пушех ганджата, си “разреждах” с обикновена цигара. Май и този път не ме “хвана”. Цигарите свършиха, дори и обикновените, затова аз скокнах до близкото магазинче, за да купя една кутия.
   Чувствах главата си замаяна. Когато ми дойде реда на опашката, аз ни в клин, ни в ръкав, изтърсих на продавача:
-   “24 часа”, ако обичате.”
Всички извъртяха глави към мен и ме изгледаха с недоумение – там не се продаваха
вестници. Аз включих каква глупост съм изтърсил и избухнах в смях. Опитвах се, хлипайки, да поискам кутия с цигари, ала на езика ми беше все “24 часа”, затова аз с гръмогласен кикот си излязох от магазинчето под неодобрителните погледи на хората, които сигурни са сметнали, че съм пиян, което е по – добре да си мислят, отколкото че съм се напушил, надрусал, или какъвто и да е терминът.
По пътя за квартирата, аз все още се хилех на глас, въпреки че се опитвах да си прехапя устните, защото наоколо имаше хора, обаче не успявах да се сдържа, а само като си представях каква гледка съм отстрани и още повече и по – силно започвах да се смея.
Може пък да са ме помислили за луд?!
След това имах още няколко случая, когато съм пушил “трева”, един път даже бяхме на гробищата – аз, Влади и едно девойче. Свирехме на китара, пеехме и пушехме. Бяхме горди, че не ни е страх, тъй като беше някъде след полунощ. Но явно малко ни “държа”, защото почнахме да се ослушваме за странни звуци, смълчахме се, и изведнъж като скокнахме, с викове се изнесохме от гробищата.

Един ден, моят друг приятел Ани, ми се обади и ми каза, че си е намерил кола във Враца, която смятал да си я купи – “брато, страхотен мерцедес и е тънка лайсна, хайде с мен и с Евстатки и Урио - да скокнем да я вземем!”
Можех ли да откажа на такава покана и такава компания?! Още повече, че във Враца имахме две познати девойчета, едната от които се “друсаше” яко – то трева ли не щеш, то хапове ли!
Вдигнахме се с Ани – Ачмонек, Урио и Евстатки, който е глухоням и по принцип е голям досадник – отвори ли уста и хване ли те за лаф – спиране няма!
Изтърсихме се в безводния град Враца, където и гарга не каца  :P, според народното поверие.  ;)
Намерихме хората, продаващи мерцедеса, огледахме го, придавайки си вещина, макар че никой от нас не разбираше от коли и в крайна сметка Ани го купи, след което беше време за?….купоооон!...
За поливане на новата придобивка на Ачко, който беше много горд от факта, че първата му кола в живота е мерцедес, нищо че е по-стар от него.
Натоварихме се ние четиримата, взехме двете познати девойчета от Враца и отпрашихме за Мездра, където родителите на едното момиче имаха апартамент, но не живееха там, което беше супер за нас, тъй като бяхме намерили терен за предстоящата вакханалия – “йо, момци, сега ще ги скъсаме тия двете, ще поркаме здраво, ще се друсаме и т.н.” – шушукахме си ние.

Обаче….пристигайки в Мездра, към нас се лепнаха още трима местни познати на нашите две момичета, с което се увеличи конкуренцията – бяхме седем момъка на две девойки.
Влизайки в апартамента, туземците наизвадиха разни хартийки, лули, машинки за свиване на цигари и бурканчета, пълни с канабис, след което започнаха да правят цигарите, ама какви цигари бяха – кубинските пури ряпа да ядат!……Всеки налапа по една и започна едно пушене, едно димене, едно кадене - ужас!….почти не се виждахме в стаята, ама ние четиримата не можехме да останем по – назад и затова пафкахме ли, пафкахме….хахаха…..и се смеехме неудържимо, а пък Евстатки изведнъж стана някакъв блед и разговорлив, бръщолевеше и ръкомахаше на воля и снимаше с фотоапарата си без да жали лента – забравих да ви кажа, че Евстати, нищо че е глухоням, е фотограф и то не лош.
Винаги, когато си разглеждам албума със снимките от онази вечер в Мездра, ме напушва смях, гледайки блажената си и ухилена апатично физиономия, гледайки как Ачко тялом се е отпуснал на един диван, а духом се рее някъде, съзирайки тъпата мутра на Урио, който всъщност се казва Светлин, веселият и възторжен поглед на Евстати, похотливо заглеждащ двете девойки, самите две момичета, носещи ленти на челата си, сигурно представяйки си се за хипарки, захапали по една цигара с “трева”.
Както и да е….по едно време зверски огладняхме и за секунди оплячкахме хладилника, но наличните запаси, изразяващи се в половинка хляб, малко маргарин и буца сирене, се оказаха недостатъчни и някой излезе с предложение всички вкупом да излезем навън и да потърсим кльопачка и така почти всички излязоха, а аз и едното девойче си останахме вътре и докато другите се върнат, ние до толкова се бяхме сближили, че през нощта се отделихме в една стая, където пък не се отделихме един от друг, а на сутринта другите ми завиждаха, че само аз съм бил намазал, ха-ха, аматьорите те, с мен Донжуанът на всички времена, с Казановата на България, с Ромеото на всички Жулиети, с мен да се мерят?!? – наивници!  ;D

Хм, явно споменът ми от Мездра е по – ярък със случката с препасаната през челото девойка, отколкото от напушването. 
Последният път, ама наистина последният път, Тома - неверни, когато пуших ганджа, беше преди няколко лета. Напушихме се с Влади, то – с кой ли друг! – и отидохме на дискотека. Едва стигнах до там, защото тази “трева”, която пушихме, направо ме занити. Вървях на една страна, бях като кола с нерегулирана предница. Стана ми лошо, сърцето ми биеше като лудо, имах чувството, че всеки момент ще се пръсне.
Прибрах се вкъщи, зарязвайки Влади. Лицето ми беше пребледняло, зениците ми се бяха разширили също както…нали си спомняте както кога? Отидох посред нощ при една моя леля, тя е зъболекар, която ми даде някакви хапчета да пия и след това си легнах.
Ставайки на сутринта, се зарекох никога повече да не пуша “трева”, защото наистина си е shit! От тогава не съм нарушил това си обещание. Де да имах такава воля да откажа и “обикновените” цигари!
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
каам се Станьо и съм пристрастен към десертчетата Баунти - ям ги еднаж месечно по едно на аванс куто има само ма мнооо ме кефат , по малко към марсовете и ич към сникерсете
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

уйна

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 17601
 • гньетена с култура
Я сладко не обичам кой знае колко, ма те на тоя шеколаде не моо да устоя.Еле па тоа с ром и стафиди...
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Божура

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 11299
 • Бау!
Станьо, ниа сме с теб  :green:. Пробвай и сладолед Баунти, нема а сгрешиш и ша ма поменуваш с добро  :).
За темата ИзлагациЙ щех да са притесна ако не бехте разбрали малката закачка.

И я си имам мании. Мого мраза нещо да седи накриво и все го изправам - картина, покривка, сгъната фанела. Мраза да ми капе от чешмата, мраза вратата на стаята, дето седа да ми е открехната - или требва да е широко отворена, или требва да е затворена.
И зависимости имам, ама послем ша кажа, що требва да излазам.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
ох - ще пробам - виждал съм ги ма етъ що не съм зимвал от них  ??? ??? ???
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Маруца

 • Гостенин
Те тука моа си направите една бръза проверка ако имате некви съмнения относно себе си - ТЕСТ: Много ли пия? :green:

http://www.dw-world.de/flashcms/testtrinken/bg/bg_testtrinken_popup.htm
Активен

манечкио Кошер

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9664


И я си имам мании. Мого мраза нещо да седи накриво и все го изправам - картина, покривка, сгъната фанела. Мраза да ми капе от чешмата, мраза вратата на стаята, дето седа да ми е открехната - или требва да е широко отворена, или требва да е затворена.
И зависимости имам, ама послем ша кажа, що требва да излазам.


Малиии  азе съм същиа , гаса ламбата легам си и като погледна към прозореца , айде Марянски ставай да оправаш пердето , че неа у права линиа  :green: па килим да съ е загънал ели завивката на леглото да не е сложена равномерно ...майкооо нема къ да стане тава  , я почва а ма сърби курема ут нерви и до къ гу не опраа не мирясвам :green:


http://www.dw-world.de/flashcms/testtrinken/bg/bg_testtrinken_popup.htm
[/quote]
Абе майни гу тоо тест тиа са подиграват с мене ,гаранциа давам че на секи ша му излезне , че требва да са лекува  , даже и на Валерко- белослатински , чако че непие ;D ......ебааго азе бех толку фнимателен у отговорите и пак съм за у диспансера  :green: Аде наздраве по тоо повод  :smeeeh:  :nazdrave:
Активен
Дрът уй и дръто куче са не прескачат, що са не знае кога моа са дигнат и да те уапат ! - източник Плъотрепач
 

Страницата е създадена за 0.346 секунди с 24 запитвания.