Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Истински художници (и тук-там неко модерен) -рисуване, скулптори, икони  (Прочетена 21841 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цони

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4519
Бе нали за искуство пишем, а то е красота по презумпция. Владимир лазда е дисциплиниран у друг форум
Активен
Животът с назе се ебава.

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
слободъта иде ф поече на ората къде са биле држани искъсо у килиата на неко зъл мъдеклатиратор у други фороме

наща сила е у хаоса -

оф сповни си искуплението шоушенк - оногова къде го пущиа не издржа на слободътъ
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Владимир

 • Гостенин
Де бре Цони, айде разоди са из галериите тея дни, па после че си приказваме па. Я тава, къде го видим там изложено куту изкуство, не бих си забръсал чепиците (айде да не кажем друго  ;D) с него. Дай да пущаме тука убавиньи от природата, що те там си е красотъта. Па съвременното изкуство е 90% снобария. Ако сакаш тука сичкото изкуство да опсъждаме, я да предупредим - за мене от петнайсе годин театър у България не съществува. Тава, къде го показват куту представления, е сичко друго, ма не и изкуство. За българската кинематография нема да се обаждам - оно си има тема, къде и тоа проблем а разнищен. Я съм виждал къ протичат днешните "уъркшоп"-и. Бих фанал една гьостерица, па бих чегарил с нея сичките наред - и участници, и организаторе.
Уф, айде стига, че нема да спим довечера от яд  ;D. Нещем да са занимавам повече с тава. Те само да кажем, че у България у сички сфери на живота са а настанила чалгата, и най-брутална е она у изкуството. Па за медиите ептем нещем да коментирам.
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
и сичко тава иде що тиа творце на вадат хубавината ис душътъ и срцето си ми ис други дупки и сответно неа хубавина

от къ доде псевдодемокрациата и ората зеа да дират комерс але кво искача

тава ми наповмня един случаи с един мои приател и една неземна хубавица , и зел оногова да и са чекне по сички цепки , зел да и бръка на насекъде и зел да вади кофеви неща и она му рекла нищу чудно че си са умацал толко претвит къде бркаш ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Владимир

 • Гостенин
Самоток, за изкуството, къде иде от сърце, дали е социализам, ели демокрациа, ели псевдодемокрациа - ич не а важно. Тава, че сеги едни ора си мислат, че са творци, оти куту сглобът два винкела и ги оклепат у чръвено, па после ги продадат за пет иляди лева - тава нема нищо общо с изкуството. Оно тава си е функциа от обществото - коги оно е болно, те такива пациенте и че са на почит. Па да не говориме, че нема кой да каже, че цара е гол. Ма тия клесове и сами биха са съблекли, само и само да продадат некое от говната си.
Активен

Владимир

 • Гостенин
Цони, я би казал, че таа булкя по- й отива да а у трактора, дека е отзаде, ма я съм прост на връв, та ма не слушай  ;D.
Активен

BEKO

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4744
 • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
Тава,каде приказвате за савременното искуство неа само у дом текее.Преду тричетри годин,тук у Испания са запознах с един скулптор,художник и даскал у институт у Валенсиа.Тоа чувек диреше железар и заварчик да му испълни едни проекте и я съ цених при него и му работих цело лето.Чувека имаше обширни познания у млого области и винаги ми а било кеф дъ разговарам с него за кфо съ сетъ.Лека полека съ сприятелиаме.Тоа,същиа беше творец на "arte moderno".Работеше с глина,дръво и кфо съ сети друго.До тука добре,ми натам...Мене лично мъ а срам дъ са пофала кфо съм правил по негови проекте.Кирпичените му произведениа беа сакачеде си скачал връз една количка глина,после си гя дигнал извръх глава и си гя пуунал уземи.Тава сичко после а мушнато и опечено у пещъ и са води за искуство,оти е на скулптора Еваристо.Един ден тоа уйман мъ пита аресват ли ми работите му.Къ да му го реча,куту моа съ обиди,пъ нали ми е и шеф и пари зимам от него.Помлъчах,помлъчах и му викам,че ми требва млого време да гледам дадено нещо,тъ да моа го разбера.Тоа зе да ми убяснява,че ако от пръф поглед гу разбереш кфо а,тава неа модерно искуство.Ебаа тава искуство язе.Яд мъ а,че не снимах негови работи а ви покажа,мъ да знаате,че загуба немате.Тава а мойто мнение за по-големата част от "arte moderno".
Активен

Плъхоубиец

 • Гостенин
Самоток, за изкуството, къде иде от сърце, дали е социализам, ели демокрациа, ели псевдодемокрациа - ич не а важно. Тава, че сеги едни ора си мислат, че са творци, оти куту сглобът два винкела и ги оклепат у чръвено, па после ги продадат за пет иляди лева - тава нема нищо общо с изкуството. Оно тава си е функциа от обществото - коги оно е болно, те такива пациенте и че са на почит. Па да не говориме, че нема кой да каже, че цара е гол. Ма тия клесове и сами биха са съблекли, само и само да продадат некое от говната си.
Пцелютно верно! Я съм завршил даскало с рисуванье и са ме влачиле по какви ли не изложби на секакви модерни авторе. Епа цифката да си не фрлиш на ньиното изкуство. Особено любими са ми разните "инсталации". Що кааш сковани две дъски и от снобария се продавт. Ма тоа къде ги купува му знае уя кво а тава. Зимва го, що да го не помислат другите като ньего за невеж. Не че и они знаат квоа тава де, ма си мирват, щото па он може ньи да ги помисли за невежи. Получава се като облаз у две огледала, простотия до безкрайност. Апа за "творците", дето изкуството е по самите тех под формата на шалове, джунджурийки, скинати дънки и прочее, неща да коментирам. Мани, ми и гледат по-отвисоко на останалия свет. Мислат се за нещо повече. Опществото наистина е болно. Има такива шизофренични прояви, дето се класифицират като изкуство и само тоя етикет спасява авторите им от освидетелстване. Щото некой като не може да рисува, изсере нещо и го нарече арт. Това като оня моя познат Къро, дето е фен на лайната. Ако си организира една изложба и стане фино гол омазан у говна, тава моа мине за изкуство и даже ора че дойдат да гледат. Ако стане така на улицата в тоа си вид, че го приберат одма. Я викам, че изкуство нема. Щом нема дефиниция за него, значи и ньего го нема. Има красота и грозота. Има красиви и грозни творби. 
Активен

Владимир

 • Гостенин
Поклон! Тава е много дзен :). Отважадам да носим дръва от магазата на тъщата и догде ги влачим, че медитирам над тея истини  8).
Активен

apostolicia

 • Гостенин
Начи я по-точно описание на савременото искуство от тава къде сеги ша ви пуща, май не бех чела. Тава а написано от човек с никнейм "красавица" в сайта ХуЛите - не познавам самио човек. Обаче есето а страхотно и мене много ми ареса, ако некой сака да го прочете целото, те линко: http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=124644

а иначе по въпросо с искуството, те кво мисли "красавица" и я съм напълно съгласна с тоа човек!

Двете галерии Тейт също ме убеждават в това, че Лондон е мъдър.
Проявява толерантност към младите си по начин, който събуди възхищението ми. Накара ме да се замисля и толкова ли е оригинално да си оригинален. Стигнах до извода, че никак.
В по-старата галерия за модерно изкуство "Тейт Бритън" е пълно с картини на стари майстори чак до 15 век назад - Търнър, Рубенс, Констабл, прерафаелити. А в съседство са отредени зали за модерно изкуство.
Сравнението, доколкото изобщо е възможно да се направи такова, и от което просто не можеш да избягаш, е унищожително - сещате се за кого.
Но пък представителите на съвременното изкуство имат къде да покажат какво могат.
Арт-инсталации. Няма да споменавам името на нашумялата модернистка, чиято клада, направена от различни пластмасови отпадъци, символизира според авторката й всичко, за което можете да се сетите. Да я сложим до която и да е мраморна статуя? Смех, смех... Дали налепените по стените страници от бележника й, изписани тук-там с по някоя дума или изречение (с много дълбоко значение, но само според нея и приятелите й), или снимката й гола, клекнала в ъгъл с гръб към мен, ще ме накарат да разсъждавам върху алиенацията на човека днес? Опитах се да попрочета повече от този бележник – безумни и несвързани части от изречения, очевидно случайни и очакващи някой да ги намести някъде и да им придаде що-годе приличен смисъл. А изложбената зала съвсем не е подходящо място за четене, съгласете се.
И пак нейна арт-инсталация – два неонови надписа на стената: "Законен ли е аналният секс?" и "Аналният секс законен ли е?" Прилежно събрах всичкото си модерно мислене, на което съм способна, и заразсъждавах над разликата между двата въпроса. Не стигнах до никъде, защото се разсях – съгледах дървена къщичка на Баба Яга с малка дупчица на вратата. Изплаших се да не би творческите й търсения да са стигнали дотам, че наистина да показва анален секс, и не се качих по стълбичката, за да надникна. Със сигурност нямаше да успея да се издигна до този секс - с много специален постмодернистки смисъл - поради ограничената си закостенялост или закостеняла ограниченост (открийте разликата).
Собствената лудост винаги е значима, но моля... не се опитвайте да ми я пробутвате като изкуство. Нито се оправдавайте с Ван Гог.
До новата Тейт модърн изобщо не си направих труда да отида. Видях в нет-а най-доброто, което ми предлага и реших, че ми стига.

Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Я бе одил преди неко време у музеа на модерното искуство у Карлсруе - най смислената творба беше модел на четириетажен блок, 1:1, като почнеш от входната врата с дзвънците и надрскани с фулмастер глупости, с секи апартамент вътре с целлото обазвеждане и ората (пласмасови), едно към едно с реалността ( ма май беше малко дръта целата творба, що мониторите на компотите  беа CRT, a не пьоски).
От другите творби съм запомнил изсушено кучешко лайно, турено на пьочка от чисто злато  ;D ;D
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Абе оно хаоса убаво, ма верно нема нищо общо с идеата да тураме убваи, нелични снимки.
Като глеам, у колутурната секциа иаме фюлми, книги, музики, ма Изобразителна искуство  нема - да зеам да опнем една темица и да преместим те тиа те работи тама?
Активен

onufri

 • Гостенин
Е ти па ептен оцапа темата с тава говно
Активен

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Епа той Кроки нали си ни а виден кенефен фетишист...! ;) ;D А иначе т.нар. "модерно" изкуство моат да си го заврът нали знаате къде?!? ;D И по-горните постове ма убеждават още повече у това. ;D
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Я би ви казал направо мъдеклатилаторете да праат тема-Истински Художници и модерни ,,творци"-истината за психическите отклонения през погледа на проЗтиа зрител! ;D и тамка да местът тиа наши размисли и страсти за изобразителното изкуство.А у таа темица да си пущаме снимки на природни и други работи де са ни аресали ма без изобразително изкуство....
Апостолице тоа човечец а писал наистина талантливо и верно есе.
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)
 

Страницата е създадена за 0.221 секунди с 21 запитвания.