Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: За теа каде не са у Резервато,а са ръгнале по свето....  (Прочетена 12231 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Що ,що са пустиняци! Един ми иде и се връти, пи ,яде и къде 4 след обет вика"А да ми дадеш 50 лева на заем че нема кво да едем довечера!"Я го погледа така па викам:"Ей,тебе те знам от тоа заран! До съга не си ми сфръшил работа за 5 стотинки,а си испил половинка рикиа вече.За тебе моа да напраим следньото да видиш че сам арабиа.На ти 10 лева и не ми ги врачай и нема повече кво да прикааме.Утре куто си заработиш още че има."Он си знаа ньеговата Дай ми та дай ми!Викам:"Я я да си узеем и тиа па да те видим?" И он се укроти прибра парите и вика "Че ти ги врънем да знааш""Добре бе,а маани ми са съга од главата?"И верно си ги връна,ма виде че без работа пари на преде нема.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Пръвака

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4276
 • къде е тЕкло па че тЕче
поздрави за сички къде съга са далеко от дома  :) :)
Активен
жената Я  и приятели  

Суек

 • Гостенин
Я, видеете ли ка ме затисна работа ,та да не моа напиша два реда у форумо...Па се и не знае че си доаждам ли таа годин,да го еба,и че се усмърта от пиенье ако се прееба по тоа параграф.... :(
Пръвак,те у тая картинка сал тъщата требе да е по-голема змия и да и капе пеня из устата...А инак я за тва сам зел жената с мене да се не налага да пиша такива писма... ;)
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Колко нги е убово на власта така,а?Изритао ни чужденците да ни берат грижата,а къщите ни седат и пустеат.Я не познавам човек  да е работил у чужбина и да се а върнал богат,ма не знам и такъф къде работи на вънка и се оплаква че му не стигат парите.Що не мое и у назе да а така?Я знам що!Ма таа историа е предъфквана млого.Време е нещо конкретно да се напраи и оно не нещо од рода на досегашнете протести,а такова радикално,кое да донесе най-на краа успех.Де некой ако се сети за нещо такова да го сподея тука?
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Пръвака

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4276
 • къде е тЕкло па че тЕче
Я, видеете ли ка ме затисна работа ,та да не моа напиша два реда у форумо...Па се и не знае че си доаждам ли таа годин,да го еба,и че се усмърта от пиенье ако се прееба по тоа параграф.... :(
Пръвак,те у тая картинка сал тъщата требе да е по-голема змия и да и капе пеня из устата...А инак я за тва сам зел жената с мене да се не налага да пиша такива писма... ;)
 

я ча съга виде че тъщата е змия  :o :o иначе ми се видеше че е гъска  ;D ;D ;D май па треба да сменявам диоптърите  ??? ???
Активен
жената Я  и приятели  

Колеба

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12944
 • Лижанин
Море видиш си мого добре (кат си за риба плуфката ги вждаш идялно), незнам за кви диоптре са шашавиш  ??? ::)
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Реших да не отварам нова тема със заглавие "Да се заврънеш в бащината къща", щото все пак и таа тема е подходяща, да не се пълни с излишни теми, а и кво може толко да се каже по въпроса, който ме вълнува. А той е следният. Може ли и как възприемате идеята човек, който работата му е свръзана основно с интернет и не зависи от местото, където е, да се връне у СЗ.

Конкретно за мене. Я бачкам активно и на едно место - Приморско - три месеца от годината. През останалото време бачкам пред компютъра, независимо у кой град съм. У момента Райфайзен дават най-добрите лихви за ипотечни кредити - 7 процента. У Бела Слатина у момента къщите струват от 20 до 50 иляди, като горната граница е за супер къща, дето влазаш и живееш, може и без ремонт. Имам възможност да изтегла такъв догодина и съм решил да го направа. Идеята ми е да зарежа смръдливия Бургас и да си ода там, дето са ми близките и приятелите. Ще се усещам удобно тама. Крокич беше написал нещо убаво некъде, светът вече се е променил и почти нема значение къде си, тоест може днеска да си тука, утре тама, мобилни сме, у постоянно движение, кво па толко, че ша съм в малък град. Тоест, пиша тава тука да се убедя сам, че си заслужава да направа тва нещо. Вътрешно съм убеден. Интересно ми е да чуя от вазе кво сметате по тиа въпросе.

Нищо идеалистично не влагам в едно такова завръщане. Никакви велики стремежи да променям света и СЗ. Знам, че големият град е друго. Ма на мене ми писна от големия град, да сера у тоа град тамън. Като пари ша ми излаза десетина години да плащам тава на месец къде тука го плащам за наем на апартамента, де живеа.
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Ако моо изкарваш у СЗ паретата де изкарваш у Бургас,ако ша живеаш при по-добри условиа,ако ша си удоволетворен морално,ако мислиш ,че децата ти ша имат преспектива-мести се.И ич да ти не пука за големио град.
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

masok

 • Гостенин
големио град нее за секи.ма па кат понекъф начин си връзан за него нема къ да се мааанеш.я съм гутоф да побегна и ич да се не връщам ма засега не става........къ вика стоян ако си насмогваш и у Бела Слатина на арчовете и сичко ти е ок .....що па си не идеш деба....... ::)
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Тава каам, че парите си ги изкарвам през тиа 9 месеца, дорде не е летен сезон, където и да е на тоа свет, да е жив и здрав интернеда. (skcz.eu ми носи все повече клиенти)

За дечурлиата е друг въпрос. Средното образование у Бела Слатина е като у секи малък град. По-качествено е например у Ловеч у езиковата. Ловеч не е далеко, имам големи приятели тама, дето ще мога да разчитам на тех за помощ за квартири и други неща, свръзани с учене на ученик тама. Тава е една възможност, има и други.

За моралното удовлетворение ми е се две, където и да съм у пропадналата ни дръжава. За по-добрите условия, като условия на живот ще са същите, тоест нормални.
Активен

apostolicia

 • Гостенин
Не знам кък е при вазе, ма я къкто вече сам казвала, сам родена у голем град, ма детството ми е минало - у ваканциите де - на село при баба и дедо у Липен. Обичам тава место! През 1995 по едно стечени ена опстоятелствата къде не щем бъш да си го сповням, стана така ,ч етребваше да се изнесем од София скорострелно. Каде да идем, каде да идем - айде у село - тама имам къща, па у Монтана зех та си намерих работа. Секи ден одех до градо од село, понекоги и пеши, праим се на идиот, що недейте да си мислите, че у село много лесно приемат чужди ора - глеат те като шес лева на цело и ти се присмиват, никоги они се не качват на твойто ниво - ти требва да слезнеш на нихното - и така. Денем се праим на маймуна, нощем мокрим узлявницата. И така седем-осем годин, докъде не свикнах и вецче не мокрим узлявницата, нищо че понекоги продлъжавам да се проим на маймуна. Я обичам тоа край и тие ора, нищо че они ме изтормозиа докъде ме приемат. И сам сигурна, що къде и да а човек, мое да си напраи нещата така, че да му аресват и да се чуства  добре, само че требва млого тръпение и да сакаш силно тава. Иначе ако си мислиш, че те чекат сал цвеке и рози, дупе те лаже. Да знааш, че у началото нема да има с кой да се препцуваш, ни да си каеш здрасте. А после нема да моеш да си престаиш кък си живеял на друго место! Има нещо магическо у тоа край! Само требва да си нпраиш добре сметката ша моеш ли да издръжиш интеграциата :) Я ти го желаам от све сръце! Струва си!
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Тава е местото, къде съм израснал. Ич илюзии немам за нищо. Кой да ме приема и за кво да ме приема? Я си имам свои ора тама, родителе, роднини, приятели. Неща да ставам част от неква общност нова, що такава общност вече си имам тама. Останалете ме не вълнуват много, а може да се каже, че познавам ората, нищо че от толко години не съм си у назе, контактна личнос съм, пет годин живех у Попово, Търговищко, за толко време познавам тама много повече народ отколко жена ми, дето си е от тама, я социален и комуникационен проблем немам.

Става въпрос за купуване на къща, щото наще си живеат у наща, ма не моа я да си довлеча целата фамилия, малко тесно ще доде, благодара, ма неща, една година точно издръжех така, дорде бех даскал у Галиче и ми стига таа теснотиа за цел живот.
Активен

Божура

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 11299
 • Бау!
Мого пъти съм си мислила по тоо въпрос. И колко повече мисла, толко по-са раздвоявам.
Убаво си е дома, спор нема, ма вече не е като преди. Ората ги нема, училищата, детските площадки, киното, библиотеката, нищо нема. Летото добре, ама зимата  :-\. Само кучетата одат по улиците. Думица нема с кой да обелиш.
За улегналите ора сигур ша е добре да живеят на село и с добри доходи, ама за децата! Какво предлага тва село ели малък СЗ град за тех? Ша каете ми да играат на улицата. Убаво, ма не моо постоянно по улиците, децата требва да са ангажирани, да праат нещо, да са развиват. А не вида ка ша са развиват по улиците с циганетата.
Друго е вече, не е като преди.. Не е до мизерията, ората ги нема  :(.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

onufri

 • Гостенин
Бе тава за образованието не а маловажно. Не знам дали бих си пратил децата на 13-14 годин да учат у друг град. У моя клас половината беа от други градове и села и са справяха, ма не е като да немаха проблеми и те, и най-вече родителите им. Ти самиа май беше разправал, че си одил да учиш у Враца, ма си са врънал.

Има и поне още ена могу важна друга тема де тука могу ги дискутираме: здравеопазване. Квото и да си говорим, у големите градове е на по-високо ниво, особено ако имаш пари.

Иначе ти си знаеш ка са чувстваш у Бургас и дали ти а добре там ели не.

Я лично бих са преместил в малък град, ма да знам, че там има образование и здравеопазване.
Засега не си представям децата ми (де в ското време нема а ги има) да растат във Франкфурт при толкова дроги, шашкъне и кво ли още не...
Активен

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Има верно у тава къде Апостолицата го пише,ма я не мислим ,че а толко страшно.И я съм го изживел тоа период,докъде свикнат че вече съм един от ньи,ама немате си напредстава у един тежък за мене момент,колко много значеше едно "здрасти" от един къфто и да е там местен ичедръмчанин.Щом тоа край ти е у сърцето и душата,нема къ да се не впишеш там.А и не а чак толко идиотско-и тук има ора с образование,с нормално мисленье,така че и компания се намира.А с нищо немоа замениш спокойствието у душата къде ти се предоставя.Ама тава си е мойо виждане де.Ха-сетих се,че като ремонтирах магазина кога си дойдох,боядисвах отвън,една фльорца от монтана праеше некаква анкета и дойде да ми задава въпроси догде я мажем.Първия и въпрос беше-образование? И казах-висше,а онаа се сконфузи-"ма ние неаме графа за вишисти"- ;D ;D ;D.
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко
 

Страницата е създадена за 0.149 секунди с 22 запитвания.