Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Философстване покрай абортите  (Прочетена 4895 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

буля Иваница

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9464
  • АЙЛЯК!
Философстван
« Reply #45 -: Ноември 30, 2012, 03:29:19 »
Има и други причини за аборти, не е сал дали го сакаш ели не. Ми ако детето е със синдром на Даун примерно? Вие къ бихте постъпили? Некои жени знаат кво ги чака и въпреки това избират да го родат, други избират да го маанат. Ми ако бремеността за жената е рискова?
Дете са праи и са гледа с акъл и секой има право на избор.

Според мене това е квинтесенцията на въпроса.
Буба закова пироня на надписа "Край по темата"!  :)
Активен

Шашаригавия

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4379
Философстван
« Reply #46 -: Декември 01, 2012, 11:59:03 »
Тука не става въпрос за Синфром на Даун, за рискова пременност или животоспасяващ родилката аборт. Просто исках да кажа, че за мене аборд без реална причина за мене е престъпление, несериозност, бездговорност и ниско ниво на въпитание и ша ви кажа що.

Не може да си бременна у 3,4,5,6 месец и да ти скимне че ти тва бебе го нещеш! Къ така го нещеш. Да не си го правила. (не говорим за изнасилвания)

Не може да напрайш аборт оти на мъжо ти да речем така му е скефнало - оти съм чул за такъв случай дек жена с две деца е бремена от мъжо си и оня кретен и рекъл или да абортира или че се разведе с неги.

Ка вика буба дете са прай с акъл а ако немаш акъл да прайш безопасен секс ша си теглиш теглото па кой знаа моо да земе да ти ареса да си макя.

За 17 годишпнан уруспикя дек е на 3 аборт. Дв си е не 100 ами 1000% възпитание. Помислете само тва момиче у ква среда е расло. НА какво се е нагледало и наслушало. Каква е била маки й? Къв пример и е давала? Оти има такива дек са разведенеи и си гледай детето и се на едно превлачат маторци да ги мъндръсат и си мислат "уно детето е мънинко и не разбира още" - маре не разбира ли? Попива сичко!

Та тва си мисла я....в основата на сичко е възпитаниео и примерите които даваме на децата си. Я немам деца де ма са надам да ма огрее неко ден...
Активен

sanda

  • Гостенин
Философстван
« Reply #47 -: Декември 02, 2012, 01:36:43 »
Ей, а маанете таа материя, че ми са blax вече! Аборта нее престъпление, престъпление е кога са стига до него! Ма според мене а по добрия вариант, от дете у дом ели па на улицата!
Активен

Юбопитка

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3274
Философстван
« Reply #48 -: Декември 02, 2012, 08:14:30 »
Гледам бая сте пописали за абортите, та даже и в хода на разговора фокуса се е изместил от стресиращо ли е къмто морално ли е. Не ми се разсъждава по моралната страна - и аз защитавам мнението, че всеки човек има право на избор, но трябва и да понесе отговорностите и последствията от направения си избор! Стресиращият момент е докъто вземеш решение, не само за собствения си избор, ми и за това как реагираш и приемаш или отхвърляш избора на другите.
И да се върна на темата - изключително по-стресиращо от аборт по избор е спонтанен такъв и то при желана и планирана бременност
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.
 

Страницата е създадена за 0.091 секунди с 24 запитвания.