Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Я затварам бургане и турам зеице у бидонье  (Прочетена 31450 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Я затварам бургане
« Reply #15 -: Септември 01, 2011, 11:55:22 »
булки, виа прайте ли лютица със сирене и после са затваря в бурканчета за зимъска? ма баш си лютица де, с червена капия, малко доматец, керефизец и тинтири минтири
Активен
не я като да немам, ма би шкял

кумичката

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2570
  • Аз съм ентелегентно проЗта!
Re:Я затварам бургане
« Reply #16 -: Септември 01, 2011, 12:00:08 »
Апостолице, пошегувах се :) И ние сме въртели на ръка - кой с каквото има :) ;)
Активен
"Пустиняка в буреняка" има своето място в културно-ландшафтния афиш на съвременната градска поп-културна реалия..."
Источник: Пустиняка в буреняка

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #17 -: Септември 01, 2011, 12:02:17 »
Сетих се, че се шегуваш  ;D

Абе, Оджаче, не писах ли некъде, къде не лизвам тава кое ми прелича на "втора употреба"?  Я затава и не едем миш-маш. Толко ли па не моа да си туриш плочка сиренце отстрани у чиникята и да си набадаш, колко ти си е благо, фместо да го мешаш и да развалиш целио вид на убАвото яденье!
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Я затварам бургане
« Reply #18 -: Септември 01, 2011, 12:03:49 »
бе тава си я лютичка бе Ели, не я ютика, нааш ли кво я убавко, ще ти донеса няко бурканче, ама мининко, коту са сбираме по тиа сбирки, млъчи ти, азе нема ти казвам кво я, ти нема да гледаш, само ще ти печа лебец на туча, ще ти мажа с такава лютеничка и ще папуркаш да са умажеш цялата с ютица по бузите
Активен
не я като да немам, ма би шкял

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #19 -: Септември 01, 2011, 12:06:47 »
Ей, я си имам една кефийско яденье, къде фкючва сиранье - фелия бел леп, отзгоре тънко масълце, озгоре надебело печен конфитюр от сини сливи с орехови ятчици из ньего и озгоре нароненко сиранце - за тава умирам!
Активен

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #20 -: Септември 01, 2011, 01:09:33 »
Те па я с кво се занимава от заранта:

Кьопаву:
 


Юти чушки с доматец и зайтиняво сосче:



И тава прибрах от терасата, що вече му стигат слънчеви бани - сметам, не е нужно да гу преставям изрично:

Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Я затварам бургане
« Reply #21 -: Септември 01, 2011, 01:24:32 »
Я ква добра тема! Итамън на време, да обмениме опит!
Я праа един мармалад от сини сливи, много любим у дом.
3 кила сливи ги смилам с мелачката за месо, добавям кило захар, обръквам убаво и натрошавам неколко портокалови корички/спастрени от зимъска у едно бурганче/. Добавям и 3-4 зърна карамфил и турам у шпора да са пече. Кога е почти готов, ръсвам и една чаена лъжичка канела, разбръквам убаво и сипвам у бурганчета - предварително измити и затоплени. После обращам с капачката надоле.
И те така те.
С майка ми праим и една домашна ютеница, ма за пропорциите требва да са допитам до нея, че она е шефа.  ;) Праи са с печени чушки, печен червен домат, син домат - тоже опечен. Сичкото тва са смила, изсипва са у една тава голема, посолява са и са вари на кюмбето. Към краа са добавя манко олио.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #22 -: Септември 01, 2011, 01:54:08 »
Я и като дума неща да а чуа таа канела! Тава ми е путправнико дом:



На два реда бурганчета с потпрафки на секи рафт, като сичките са ползват, не са за украса сал турени и да нги тръкам пепея. Оделно са слаткарските потпрафки. Та у мойо дом нема да намериш три потпрафки: канела, анасон(също така и резене) и кокос. Те тия три меризми неща да ги чуа!

Иначе я праа много убаф конфитюр ли, мармалат ли от сини сливи:
Сливите ги исчиствам из кощилките и ако са много едри, ги режа на 4, да не става на млевина, а да стоят целички, тава турам у една тава и завирам у шпората на бавен огин да се тищи. Оно си пуща вода, колко си му требва и докъде не омекне убаво, не турам захар. Като омекнат и стане сокта червена - он печен сокта му става червена, не потъмнева много - наръсвам със захар у саотношение 4 кила сливи/кило захар. Разбръквам и продлъжавам да печем у шпората докъде стане на гъз, като от време на време бръкам да се не фане за тавата. Докъде тава праим си приготвям орешки - изчистенки и нарезанки на едро. Понеже най-мразим да чистим ореи, лешници и бадеми и затава имам лешници от лани, си намирам некой да ги изчисти, а я ги нарезвам. Като стане готов контифлюро, вадим из шпората, турам орешките и веднъга насипвам у подгрети бурканчета, затварам и обръщам надоле.
Начи тава ми е юбим контифлюр, едно къде а много благ, едно къде има цвет за страх - тава а като ... абе нема толко убав цвет - ни е червено, ни е лиляво, ни е бордо, ни е вишна, ни е синя слива ... има най-убавио цвет. И като дигнеш бурганчето срещу слънцето, а оно свети и прелива у секакви отенъци. Тоа и мармаладо от кайсии са най-убави на вид - щото, къкто а извесно, раната требва не само да а блага, ми да рани и окото!
Активен

пуетесътъ

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 344
Re:Я затварам бургане
« Reply #23 -: Септември 01, 2011, 01:56:39 »
Апустолице ма, дирих у "Гозбите" расцептата ти за Вегетата, каде рече че там си турила, ама не я намерих. Дай я и туке да си я препиша.
Таа тема ми могу аресва, ше глеам кво праат жените, и я да са отурам.
 :zabrakal:
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Я затварам бургане
« Reply #24 -: Септември 01, 2011, 02:00:15 »
мене лично най-благото сладко ми я от грозге и от смокиня, але одеве зарад таа тема съм са обадил на кака ви Пламенка да тура да прай лютеница със сирене и сладко от грозге съм наповнил да не пропуща, да прай и да затваря в бурканчета що зимъска ще си мажа и от двете и ще викам тутубау
Активен
не я като да немам, ма би шкял

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #25 -: Септември 01, 2011, 02:02:13 »
Апустолице ма, дирих у "Гозбите" расцептата ти за Вегетата, каде рече че там си турила, ама не я намерих. Дай я и туке да си я препиша.
Таа тема ми могу аресва, ше глеам кво праат жените, и я да са отурам.
 :zabrakal:

Она Бубето ги е публикувала, я досеги не съм турала. Ма кумичката глеам а турила рецепката по-нагоре у таа тема.
Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Я затварам бургане
« Reply #26 -: Септември 01, 2011, 02:06:55 »
Я съм така с джодженя, Апостолице. Тва е подправката, къде не моо я понасам. Ма имам дом, че укята го обича. Замразявам у една купичка у фризеро.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #27 -: Септември 01, 2011, 02:15:49 »
Стига, ма! И къ готвиш боб? :green:
 
Майтапо на страна, ама един ден режеме джоджън да гу сушиме. Иде една моа тетка - отдавна пенционерка - Златка се вика. Те тава а жената с главна буква - тава нема възрас, къ не остаре таа жена, дип че май подминва 70, интелигентна, умна, убава, с чуство за хумор - абе дама отсекъде! Та она глеа кво праиме и вика:
- А, берете джоджън, много добре. Он а много полезен и освен тава а афродизиак. У нашта къща много се ползва по разбираеми пречини!
 Я опущих ножиците къде режех с них, ама не смеем да се заилим, що да а не обидим. Сал леееко се огледах, глеам секой навалил глава и се изчървил от надуванье смех, ма тишината с нож да  а режеш - никой не сака да обиди тета Златка!
Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Я затварам бургане
« Reply #28 -: Септември 01, 2011, 02:43:13 »
Стига, ма! И къ готвиш боб? :green:

Къ си са готви, само че без жожан.  :green:
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

jaio

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #29 -: Септември 01, 2011, 02:47:02 »
Стига, ма! И къ готвиш боб? :green:

Къ си са готви, само че без жожан.  :green:
и азе не слагам
Активен
 

Страницата е създадена за 0.189 секунди с 22 запитвания.