Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Я затварам бургане и турам зеице у бидонье  (Прочетена 31611 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #45 -: Септември 05, 2011, 11:50:45 »
Нe а, Валерко, ядено ни еднъж още, жлътко а от светкавицата. Иначе без светкавица аку гу бех снимала у таа длибока тенджура,  щеше да питаш що а кафенко :green: :green: :green:

Калафаченин, я също много обичам ропотамото, праа гу с риба и без риба. Ама го праа с боб, а ядо с грах и много ми ареса. Дали има неква разлика у рецептите?
Активен

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #46 -: Септември 10, 2011, 09:20:35 »
Днеска ми се еба бойната слава!Цел ден се разправам с чушки и неща да вида чушки пред очите си!
Те кво сфръших. Начи тава а не безизвесната

трушия "100-те чушки".

100 чушки червена капия се изчистват от семките и дръшките, опичат се, обелват се и се нарезват на плантики. Настръгва се моркаф на фкус - я не турам много. Обелва се бели лук без да се клъца, манко нарезанка мерудия, неколко зрънца чрън пипер на секо бурганче. Тава се подправя с колко оцет, толко и зайтин - по рецепта по 250 грама, и с по половин кафена чашка захар и сол - ма я съм ги ебала и рецепките, турам си на фкус. Те така изглежда:



И после се гньете у бурганчета и се кипва само да се обърне водата. Те го а гутово - тава а пулвин доза - къде десетина бурганчета по 300 грама става:



Я обаче се не задоволих сал с таа трушия, та напраих и

слънчева трушия

зейе се нарезва ситно, червени чушки се избушват и нарезват на плантики, настръгва се моркафче и се тура за пет кила общо зеленчук по 300 грама зайтин и оцет, сол на фкус и манко захар. По принцип я тава пресичам сас салицил като спазвам правилото грам салицил на килограм зеленчук. Маринатата се кипва и се залива зеленчука. Оставя се да престои неколко часа и се добавя скилитки бели лук и мерудия - те:



После се гньете у баргане и се дръжи на видало докъде префтаса като от време на време се обръща а нагоре, а надоле с капако:



И зимата се едат и двете с рикия!

Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Я затварам бургане
« Reply #47 -: Септември 10, 2011, 09:21:24 »
ууу ти са утури най накраа, от заранта чакаме да видиме, таа пръвата ми изглежда интересна и не съм ги ич ял дорсага, иначе втората я класика, млогу връви верно за ракиджос
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Валери61

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12231
Re:Я затварам бургане
« Reply #48 -: Септември 10, 2011, 09:22:17 »
А я си мислех че са едът с  у̀ста?! ??? :green:
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #49 -: Септември 10, 2011, 09:24:18 »
Е, да, де - перорално, къкто би се изразил доктор Чворов! ПЕРОРАЛНО С РИКИЯ!
Активен

Вая

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1329
  • ревла
Re:Я затварам бургане
« Reply #50 -: Септември 16, 2011, 12:36:39 »
Я нощеска се прекина докъде напрай те тава. Сецна ме кръста бъш кога бе почнала да режем доматите, а нема кой да да го свръши. Къ писа у "Докторе, че се мре" - Мелям, ревем и клънем... и те резултата. Таа годин ми не връви, я рЪка, я кръст... шъ доживеем ли да ги едем тиа домати?!  ???
Активен

Маруца

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #51 -: Септември 16, 2011, 12:41:36 »
брава рунтавелке, да ти е сладко после... ;) друго си е да отвориш една бутилка irish cream и да подправиш чорбътъ... ;D
Активен

Вая

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1329
  • ревла
Re:Я затварам бургане
« Reply #52 -: Септември 16, 2011, 12:49:04 »
 :smeeeh: я така праим - нищо се не изфръга, сичко се оползотворява - тиа шишета съм си ги изпила и прилежно скутала за фтора употреба...
Активен

калафаченин

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 925
  • Я съм си прос човек ...
Re:Я затварам бургане
« Reply #53 -: Септември 21, 2011, 12:16:09 »
Калафаченин, я също много обичам ропотамото, праа гу с риба и без риба. Ама го праа с боб, а ядо с грах и много ми ареса. Дали има неква разлика у рецептите?

Нема никаква разлика, или поне я не праим, даже тураме и боб и грах. Сичко на калъп. Най-блажко е с дребни рибенца (цинцарки дет им викаме ния). Я си го уважавам оти е сготвено ядене и е много практично коги немаш време да готвиш.
Активен
Карай да връви, она са а видело, че край му са не види.

Ваня от Враца

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2108
  • Я па я!
Re:Я затварам бургане
« Reply #54 -: Септември 25, 2011, 07:03:56 »
Те и я да ви кажа ена ресцепка: пукани чушлета- ного си ги обичам и си праа сека годин!
пукат са на шпора с дръва! за таа цел одим на виличката та там си палим и ги опукваме екстра :punk: праила съм и у фурнята дома ма неа същото ич!!!
та така:
3 кила чушлета топчести светли зелени -на пазаро инги викат "банбонки" са опукват къкто казах вече ;D
у голема тенджура са слага:
кило и полвина оцед, полвин кило захар, 200 гр сол, 1 глава целинка с листата нарезана наситно, 1 връзка марудия и скилитките на 1-2 главички чесанче па нарезано наситно. Пуканите чушлета са турат веднъга кът а опукат и са затвара тенджурата. Седи 1-2 дена и после само се пълнат бурганчеата и са завинтват и те тава а! прибират са у мазата за зимъска :punk: стават убиец!
Активен
Я му говорим...оно си рупа ли, рупа!!!

apostolicia

  • Гостенин
Re:Я затварам бургане
« Reply #55 -: Септември 25, 2011, 07:43:45 »
Ша зема а напраа тава!
Активен

Вая

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1329
  • ревла
Re:Я затварам бургане
« Reply #56 -: Септември 25, 2011, 07:49:05 »
Ваня, да си жива и здрава! Те съга измих чушлетата и се чудим къ да ги праим и ти го написа. Я до миналата годин ги правех по-различно - пукам и тъпчем у буркана със сичките тиа мерудии и чесън, сол и захар и заливам с оцет, ама ми омръзна и неко път не стават толко добре. Може и оцета да е виновен - с тия ментета...
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Я затварам бургане
« Reply #57 -: Септември 27, 2011, 04:08:00 »
Ванче, тия боНбички не беа ли мого люти?
Оцеда винен ли е? Зема а я пробвам таа рецепта, че ми са види лесна, ама с чорбаджийски чушлета.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Вая

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1329
  • ревла
Re:Я затварам бургане
« Reply #58 -: Септември 27, 2011, 04:34:43 »
Ваня, преди да турнеш чушлетата у тенджерата, дупчиш ли ги (да се овкусат отвътре)?
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Я затварам бургане
« Reply #59 -: Септември 27, 2011, 05:55:09 »
И още един важен въпросТ - марината требва ли да е гореща?
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...
 

Страницата е създадена за 0.134 секунди с 21 запитвания.