Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2  (Прочетена 23681 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #30 -: Ноември 05, 2011, 06:21:15 »
Спанак с ейчица - Буба


Ако имаш пресен лучец го запържи така със спаначеца, турни 2-3 скилидки чесън, после чукни 10-ина еченца, турни и малко сиренце, малко кисело млекце и яж.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #31 -: Ноември 05, 2011, 06:24:20 »
Пилешки рибици с ананас и шашкавал на фурня - Бай Владо






и гъбки плънени с ананас и топено сиренье.


Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #32 -: Ноември 05, 2011, 06:32:37 »
 ЩУКА НА ФУРНА - Годзила

от поредицата "Манджа с грозде" - т.е. хвърляй всичко, което ти попадне пред очите да се готви, пък да става к'вото ще!   ;D

И така...

2 щуки:


Рязваме ги на шайбички:


Мяткаме им малко чушчици, морковчета, яко лучец и доматено пюре:


Слагаме във фурната да се пече, а през това време разбиваме една майонеза и 2 кофички сметана:


...с които заливаме ястието малко преди да стане готово...и дозапичаме:


Основна важна добавка е или студено бяло вино:


...или бира!  :nazdrave:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #33 -: Ноември 05, 2011, 06:34:51 »
Пилешко с лук и сметана - Мариуца


Горе доле тава са продуктете - 2 глави лук и 1 чушка насецкани; неколко пилешки бутчета, сметана за готвене-200гр.; земах и един фикс за пиле със сметана да пробам дали стаа убово и те така:


С манко зейтинец разбръках лука и чушката и заедно с месото ги подредих у йената и разбръках фикса със сметаната в една купа:


Залех сичко със сместа:


...и го опекох за триесетина минутки:



Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #34 -: Ноември 05, 2011, 06:36:11 »
Кафен сладкиш - Мариуца

..де го прочетох у сайта на Лаваца и кво стааа:
Забръках 4 яйца с 1 чаша кафева заар, бакпулвер и ванилия:


Добавих 1 сладка сметана (200гр.) и брашно 250гр.




После идва спицялниа мумент: слага се цела 1 чаша смлено кафе и са разбръква убово /кафето е доста но затава и сладкиша е кафеен, да се усеща по-наситено/




Разпределя се равномерно в форма:


Те тава а за кафето дзарани:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #35 -: Ноември 05, 2011, 08:15:41 »
 СВИНСКИ ГЮВЕЧ - Godzila.

Мариновах месото:

/нямам да описвам марината - вкусове и начини има различни/

Подготвих гъбки и печени сини домати, като тях /доматите/ ги смесих с месото, а гъбите сложих върху тях, както и картофи, чушки и моркови:







Подправих продуктите и след като ги сложих в тавата, покрих с фолио и метнах във фурната:


След като всичко се задуши и стана меко като мозък, махнах фолиото и оставих да се попече до коричка....и до това:
[imgwidth=640]http://media.snimka.bg/7494/021243901-big.jpg[/img]

Нищо друго не остава накрая, освен да се ръчне една люта чушка и да се отвори една бирка.  :nazdrave:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #36 -: Ноември 05, 2011, 08:19:36 »
Картофено руло - Уйна


Рецептата. Кило и половина картофе са турат да врът.



Докъде врът, нарезваме на ситно манко шунка/я турах пушено месце/ и едно бурганче гъбки.



Картофките са пасират, докъде са още горещи, разстилат са върху фолио - я го намах с малко олио. Отгоре са разстила плънката и отгоре са турат неколко топени сиренца. Завива са на руло. Префръга са у намазнена тавичка /манко труден момент, мойто са поразпадна, ма го опраих после/ и са слага да за запече. Мого ми беа омазани ръцете, та не слимах.  ;D
По неко време му стръгвате кашкавалец/я турих сиренье "Чедър"/. Запичате още манко, докъде са разтопи кашкаваля.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #37 -: Ноември 05, 2011, 08:24:32 »
КЕКС ОТ КАЙМА - Godzila

Задушаваме лук, чушки и моркови:


Нарязваме бекон, топено и пушено сирене, кашкавал и маслини:


Овъргаляме ги със зеленчуците:


Добавяме каймата и месим:


След т'ва изсипваме всичко в омазнена форма за кекс:


Печем до готовност и след това обръщаме кекса в тава, за да се запече, като предварително го поръсваме с кашкавал:


През това време приготвяме соса (звучи гадно и нездравословно, но е вкусно) - та към соса, който се е получил при първото запичане, добавяме 2 кофички сметана и бой с мискера, след това го охлаждаме в хладилника:


През това време кекса е готов:



Режем парченце, поливаме със сосчето, отваряме бутилка вино...и натам си знаете.  :krkanje:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #38 -: Ноември 05, 2011, 08:28:24 »
РИБНИ ФИЛЕТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И СМЕТАНА - Godzila

Като за начало филетираме и мариноваме един пасаж риби:  ;)


Подготвяме зеленчуци - лук, моркови, чушки, гъби и картофи:


Картофите нарязваме на тънки филийки по дължина:


Задушаваме зеленчуците:


В намазнена тава започваме да редим пластове:





Мятаме във фурната за около час при 200-220 градуса, вадим тавата и изсипваме в мивката събралите се течности, след т'ва мажем отгоре с предварително разбитите 2 кофички сметана, 1 майонеза и 1/2 чаша бульон:


Връщаме до запичане във фурната и хоп - готово е!   :)


Върви с розе или бяло вино. 
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #39 -: Ноември 05, 2011, 08:33:37 »
ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА - Годзила 



Кайма + подправки, к'вито обичате + лъжичка горчица, соев сос, чушка, морков и магданоз = витаминозна кайма.   


При пърженето малко от нещата изпадат:


..., но пък крайният резултат - бива!  ;)



Добър апетит! 
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #40 -: Ноември 05, 2011, 08:36:49 »
ВИНЕН КЕБАП - Годзила.
Подготвих продуктите:


Мръвките нарязах на хапки, леко ги запържих, добавих зеленчуците, чаша вино, вода да ги покрие и задуших, след т'ва малко размито във вода доматено пюре и брашно, добавих към соса за сгъстяване.
Направих и един ориз с гъби:


И се получи това:
 
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #41 -: Ноември 05, 2011, 08:37:29 »
БАКЛАВА - Годзила
Смъкнах кожата на едно лаймче и лимонче:

...и направих захарен сироп.

Смлях орехи и бадеми:


...изстисках сока на цитрусите:

...и го добавих към сиропа.

3 кори в намазнена тава, мажат се с разтопено масло:


Добавя се плънката:


После пак кори, плънка и т.н., докато свършат....след това нарязваме баклавата и я заливаме с масло:


Печем и после заливаме със сиропа:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #42 -: Ноември 05, 2011, 08:44:34 »
ВЛАШКА САЛАМУРА - Годзила

Това го помня от детството си, баба ми на село я правеше, но тогава не и бях фен (не на бабата, а на манджата  ;D )...вече поотраснал започнах да я ценя - особено като лек против махмурлук.  ;)
Саламурата трябва да е тип "Пожаревац" и да ти трябва пожарогасител след консумация.  :))

И така...
Сваряваме няколко шайби амур, а другите ги запичаме леко на скарата - след това ги обезкостяваме:



Запичаме и зеленчуци - лук, моркови, чушки, домати:



Всичко това го мятаме в бульона, останал от варенето на рибата, добавяме подправки:


Докато се вари, приготвяме "огИня" - ситно смлени люти чушки, чесън, зехтин, соев сос, черен пипер, лют червен пипер, лимонов сок и магданоз:


По принцип всичко т'ва трябва да си е в супата/чорбата, ама чаветата не биха я яли, та затова беше отделно и после се подправя саламурата:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #43 -: Ноември 05, 2011, 08:45:26 »
 СЬОМГА С ГЪБИ И СМЕТАНА - Годзила

Измиваме и подсушаваме мръвките:


Подготвяме гъбки:


Миксираме 2 кофички сметана /ей, умрем за нея!  ;D/, 1 майонеза, малко горчица, мед и лимонов сок:


Мацваме шайбите със сол, зехтин, черен пипер и малко лимонов сок:


...редим ги в намаслена тава:


Наръсваме гъбите и подправки:


Заливаме и слагаме да се пече - 1 час на 200 градуса:


През това време задушаваме картофи, изпичаме багетки и изпържваме колелца от калмарчета:




Ястието вече е готово:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #44 -: Ноември 05, 2011, 08:49:21 »
ЧЕСНОВО ПИЛЕ с картофи - Godzila

Хвърляме картофи и моркови в тавата, а върху тях едно предварително мариновано пиле:


Правим си "мазалото" - чесън, разтопено масло, червен и черен пипер....и разни подправки по вкус:


Докато печем, от време на време мажем пилето....и хоп - ето го готово:


За още гарнитура мяткаме и един оризец:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...
 

Страницата е създадена за 0.847 секунди с 21 запитвания.