Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: По света и у нас-голем праз!  (Прочетена 72059 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #15 -: Ноември 22, 2011, 09:02:51 »
Според мене ни предлага на първо време да помислим и ако има нещо което сме изгубили през годините,а ни е нужно,да се постараем да си го получим.Също така мисля че предлага: ако сме гладни,боси и голи да не протягаме шепа за милостиня,а юмрук,по начина по който си знаем и по който сме се хранели заедно и задоволително в миналото.Прави ми впечатление че в речника му липсва омразната дума "комунизъм",както и зачатък за неговото възобновяване.Това май ще е общество на познатите ни идеали,но без старата терминология и помпозност.Каточели общо взето той ни предлага нов прочит по темата - демокрация,този път съобразена с някакви по-близки и разбираеми условия.И като груб материалистичен завършек си мисля че в предложението прозира намек за нови цени на газ,петрол и суровини,както и за възвръщане на пазари,а това вече ми звучи примамливо.Лошото е че всичко за сега е само намек.Няма никаква официална конкретика.Но пък и от наша страна не се формира запитване.Въобще смятам че той в момента внимателно опипва почвата за да угади настроенията.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Владимир

 • Гостенин
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #16 -: Ноември 22, 2011, 09:21:20 »
И като груб материалистичен завършек си мисля че в предложението прозира намек за нови цени на газ,петрол и суровини,както и за възвръщане на пазари,а това вече ми звучи примамливо.Лошото е че всичко за сега е само намек.Няма никаква официална конкретика.Но пък и от наша страна не се формира запитване.Въобще смятам че той в момента внимателно опипва почвата за да угади настроенията.
Авраме, са съжаление българския политически "елит" не разбира от приказване у прав текст, а от намеци... За таа работа требва интелект се пак. И опит у дипломацията.
Руските политици винаги са мислили с пет хода и педесе годин напреде. И умело си разиграват картите, що много добре си познават противниците. А ньих ги не познава никой. Що, за тава че пишем и по "братската" тема, 95% от народонаселението у Европата и УСА-то живее у средата на седъмдесетте по отношение на Русия. И си мислат, че сичко още а по Брежневски. А от идването на Горбачов досеги са минали 25 годин и вече две поколения руснаци знаат и последния детайл у Запада, икономиката му и политическите му лостове. И, откък Путин е на власт, сичкия тоа разузнавателен опит целенасочено и последователно работи за интересите на Русия - таа на олигарсите, не на глухата провинция. Времената на Кисинджър у западната политика отдавна отминаха и Запада не знаа кък да си защити интересите - не само срещу Русия, ми изобщо. Глупостите, дека са натвориха последните годин са просто ужасающи у свойта тъпота - куту се почне от НАТО у Югославия и се стигне до позволяването на един напълно смешен човек куту Берлускони да управлява държава, дека вместо да дигне потенциала на ЕС-то, го срива два пъти. Ама тава са други теми.
За Евразийския съюз - тава а "Казвам ти дъще, сещай са, снахо". Човека са а насочил накъде Турция и тава че са види. Ама нема да а скоро, що руснаците нивгаж не бръзат. За разлика от американците. Тава че стане бавно и полека. Они таа работа я могат. И намека ич не а за назе, що на Путин му а толко ясно, че на Бойковата пасмина IQ-то не стига заповед да изпълни, па камо ли тикива сложни неща куту стратегически ходове да разбере.
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #17 -: Ноември 22, 2011, 10:19:36 »
Чвора а прав - тоа Евразийски съюз неа нищо освен некакво подметане на вече не помним кво меропроатие. Нема никакви докименти, никакви разговори или кви ще да са детаили. Съответно ни един весник извън пост-СССР не публикува и дума за тава "събитие".
Мене ми а странно към таа кагебистка мижитурка Путкин лаас има по големо одобрение у Българиа отколко у Русиа- сички русняци къде познавам го определят като враг, предател и т.н., те къ го осиркват:
Активен

onufri

 • Гостенин
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #18 -: Ноември 22, 2011, 10:36:12 »
Я познавам и такиви де му са радват.
И то млади и образовани.
Ма писанията на Аврам са ми могу мътни и неясни...
Еле пък тиа за шенгенските валове...в момента за българи е много лесно да получат разрешително за работа почти навсякъде в европа...
А в политиката винаги съм мислел, че има черно, ма нема бело. Сичко са нюанси. Па даже и за най-черните тирани в историята се се намира по някой фен да каже, че и нещо добро са направиле...
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #19 -: Ноември 22, 2011, 11:02:39 »
От 01.01.2012г.Влиза в сила Евразийска икономическа комисия (ЕИК)между Русия,Казахстан и Беларус,тя по думите на Медведев-ще е гръбнакът на бъдещия Евразийски съюз.Според него  Евразийският съюз ще е партньор на ЕС в преговорите по създаването на единно икономическо пространство, така ще се гарантира по-силна позиция на неговите членове.
В този ред на мисли,България има шанс да си върне част от източните пазари,да повдигне изключително снижения си европейски рейтинг.Да накара партньорите си в Европейския съюз да се отнасят към страната ни с уважение ,а не с пренебрежението с което се ползваме в момента.За да сме достойни партньори на нас ни е нужна равнопоставеност която ни се отказва под различни предлози.Запада се държи резервирано към нас и ни държи в несигурност.Икономически подтиска и без това нищожната ни икономика.Съобразява се изключително със своите интереси и пренебрегва нашите.Така ние сме се очертали като европейци втора ръка.Нужно ли ни е такова съмнително бъдеще?От друга страна всичко което сме загубили до сега,можем да си го върнем в някакви граници,като се включим в изграждането на Евразийския съюз.Там сме с репутация на равни.На нас не гледат като втора ръка с дискриминационен уклон.Участието в Евразийския съюз освен преките икономически ползи ще позволи на членовете му да се интегрират в Европа по-бързо и от много по-силна позиция.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #20 -: Ноември 22, 2011, 11:08:25 »
Aбе Авраме, нали има(ше) Съюз на Независимите Государства - кво стана с него, та праат още един?
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #21 -: Ноември 22, 2011, 11:17:11 »
Крайната цел е Евразийски съюз.Предвижда се до 2015 г.да има собствена валута различна от рублата.Но като гледам уж има и Европейски съюз пък ние все не можем да додраскаме като равнопоставен член до него.В същност за нас имали го?И дали някога ще доживеем видов ден?
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #22 -: Ноември 22, 2011, 11:20:35 »
Я само не разбрах едно-бако Авраме,що си мислиш,че русняците ще плеснът с ръце и ще ни прегърнат,а нема да ни окачът и да ни изклецкат ;D.Не прочете ли кво а написал Владо-у момента русняците са по- хишни капиталистически акули и с у Русиа у момента капитализъмо е по- див от ,,Дикенсовио капитализъм" у Британската империа.На Запад-който си има иляди трески за деяне- има корективи на властта и общество,което НЕ позволява на политиците да праат квото си щът.У Русиа такъв коректив нема.И никоги неа имало.Ако ,,батюшката" е бил сравнително нормален чвек-справка Алексей Михайлович-бащата на Петър Първи- народо горе доле съ е оправял и е живел сносно за руските стандарти.Айде-у по-ново време-Александър ІІІ
-най,,руския" имеператор на РУската империя.Ако царо а откачалник-на народо-дупе да му а яко-Иван Грозни и Сталин.Таа работа у Русия си връви от край време и ще продължи да си връви по тоа начин.Ние обаче що требва да се набутваме у шамарите?Един път се набутгааме-НАТО.Втори път-що?който си мисли ,че русняците  за черните ни очи и розавите ни домати ша ни праат дарениа кво беше при човека с една вежда-Брежнев,значи  спи и сънува,а пръстите  му са у контакта до кревата.....
ПП:Самиа факт,че дори ти Бако Авраме, си изкарваш леба с пътуванье из същиа тоа недостъпен  Европейски съюз сметам е достатъчно красноречиво доказателство дали го има ели го нема ;) :D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #23 -: Ноември 22, 2011, 11:47:34 »
Нищо не си мислим и никакви илюзии не си правим.По стечение на обстоятелствата познавам и двете общества.Знам им и добрите и лошите страни.Ако ставаше въпрос за Америка или Австралия щех да замълчим и да слушам кво се приказва от другите.Сега обаче имам собствен поглед.Сметам че за нас се появява алтернатива която не бива да се пренебрегва.В наш интерес е да изберем собствената си изгода.Да преговаряме и на двата фронта за да постигаме стабилизиране.Още по времето на Симеон нашите дипломати са постъпвали така.Не ще и дума че никой няма да се погрижи за нас ако не го направим сами.Кок обаче това ще стане ако продължим да сервилничим на Европа.Дали така постъпват и гърците.Гледам че народа им живее добре.Е,малко създават проблеми на силните,но за това пък се справят отлично с оцеляването.Не така е обаче с нас.
   Па за леба ми у Европа маани!Тава са най-кърваво изкаваните некога от мене пари.И знаеш ли що е така?Щото неаме алтернатива.За това търпиме и правителството на Бойко и противоречащите спретенции на преситената Европа която хистерясва щом духне ветрец и се затваря в себе си па нас вълци ни яли.Не щото ги обичаме.Прикарани сме до сами стената. За това появи ли се възможност требва да не я пренебрегваме лековерно.Само така можем да сме относително независими.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

BEKO

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4744
 • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #24 -: Ноември 22, 2011, 11:55:51 »
 Дуде имаме тиа политици-мижитурки,и у Марсиански саюз да улезнеме,се шъ сме нъ опашкатъ.Винътъ си а наша,оти надали некуги шъ съ усъзнааме и спреме а ги избираме.
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #25 -: Ноември 22, 2011, 12:04:23 »
Значи зимам си думите надзаде от одеве - имало такъв саюз, преговарали разни правителства и т.н.:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%A1%D0%BE%D1%8E%D0%B7

След като се просветих, те кво мислим:Путин се пробва да създаде нов Източен блок, най вече с цел да създаде противотежест на "запада" и да привлече буферни страни като Украйна. Нов европейски съюз от таа рабоита обаче нема да стане - щото кремъл моа да мисли едиснтвено у имперски структури.
Путин откри силата на иконимиката като политически лост. Политическа интерграциа чрез иконоимическа таква и малко "мека власт". За къв икономически съюз обаче моа да става въпрос между беларус, Казахстан и Монголиа например? Или лаес става въпрос за нещо друго, маскирано набърже като икономически съюз?

Да поледнеме по внимателно. Евразийството:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

Евразийството е "резервен" панславизъм. Панславизма е откраднат австрийски национализъм, пригоден като легитимациа на руската имперска амбициа (на езиков принцип). Евразийството е подобно, само че вместо езиковиа принцип ползва териториалниа.
Според статиата тиа възгледи са станали популярни сред руската емиграциа след ВОСР, алтрернативна на СССР обединителна идеа. След разпадането на СССР таа идеа се възражда. Путкин нищо неа измислил- просто смачка секакви прозападни, демократични и темподобни вредни явлениа, изчека да мине келешлъка на Мини-Путин по модернизациата и айподите и сега връща Русиа у 1920 - и се опитва да а подкара натам къде според него е требвало да тръгне Русиа тогава.

Кък и да го гледаш, мисленето си ин ги е баш като преди 100 години. Въпреки ЕУ-подобната реторика, принципа на ЕАС си е чисто имперски: Путкин се изрепчва (или му се ще) и казва: ЕU и "Евразиа" сме партньори, двамата големи.  Да не би на некоа по дребна държавица да ѝ мине през акъла да оди направо у Брюксел - за тех има друг "Европейски съюз", и то наш си. Евразискииа съюз бърже ше стане квазиимперска структура - историата а показала че Евразия по демократичен път просто не моо се управлява.

Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #26 -: Ноември 22, 2011, 12:18:19 »
+10 эза Кро ;) ;D
Мнението на Баце Веко също е основополагащо.
А относно Евразиискио съюз-те го човека де пръви а въздигнал идеата за евразиизма
 ;D
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BD-%D0%A8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B3,_%D0%A0%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD_%D0%A4%D1%91%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87_%D1%84%D0%BE%D0%BD
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

gogata622

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 2000
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #27 -: Ноември 22, 2011, 03:52:15 »
Превод от статия “Какво става в България” от гръцкия вестник “Симера” – 17.11.2011г.

"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

А ние гръцките граждани свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."

На мен ми е трудно да коментирам - за вас не знам!

   


Активен
Нерви се ловат от ядове,а ядовете - от гадове!

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #28 -: Ноември 22, 2011, 03:55:23 »
при целото ми уважение:
1.Тава неа статиа от гръцки весник,а статиа писана от териториален абориген,за териториалните аборигени и пущена и БГ сайт.
2.Статиата е абсолютно верна,но е за вътрешно БГ консумация.
3.Многократно а пущана и обсъждана у Форума ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:По света и у нас-голем праз!
« Reply #29 -: Ноември 22, 2011, 04:20:32 »
+10
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../
 

Страницата е създадена за 0.295 секунди с 24 запитвания.