Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: "Да начукаме пържолки за Шаро"-Тема на жертвите  (Прочетена 15687 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

унучка на Тинджулата

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12596
ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!

Ние никога няма да се обединим!Защото сме разделени от малоценното чувство насаждано у всеки години наред.Което ни кара да се чувстваме нищожни и онеправдани дори когато имаме шанса да бъдем титанични.Защото ревниво пазим тази своя малоценност и гледаме с недоверие на всеки който дръзне да надигне глас из блатото на малоценните.Правим си малки борбички,обособени по махали и паланки.Борим се с недостойните от другата улица, от другия квартал,от другия град...ревниво пазим идеите си от тях и сме готови да се бием до смърт с нашите единомисленици отвъд хоризонта,само защото говорят с думи които незнайно защо приемаме за наши.Ние мразим непознатите априори. Просто защото са живели извън живота ни,независимо че по съдба са били винаги наши събратя. Чувството за малоценност ни е обсебило до толкова че не виждаме по-далеч от носа си. Искаме да станем значими не като се обединим,а като подчиним останалите със сила. Това е чувството на дълго тъпкания малък човек който проглежда и съзира своя огледален образ отразен в блатото. Не,ние няма да се обединим!Защото чувстваме обединението като лична драма застрашаваща дребнавото ни съществуване.Защото страним един от друг и крием ревниво мислите и чувствата си. Възставаме не за всеобща справедливост ,а за да изличим всички които живеят извън границата на полезрението ни.За да останем сами,малки и безлични със собствените си страсти и пороци.Ние сме малките хора с голямото чувство за малоценност!Пази Боже сляпо да прогледа!


А може би все пак още стават чудеса?Кой знае!

Ония с дръпнатите очи на изток имат един йероглиф за криза и възможност.
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

преоданец

  • Гостенин
Много е прав Аврам, боли като четеш,ама си е така. Имаме се за много големи,а всъщност мислим на дребно. Имаме се за общност,а всеки чака други да свършат общото. Трябвала ни е диктатура за да се изгради държава,промишленост и инфрастуктура,да се поддържа ред и законност. На думи духовните ни ценности са велики а морала ни непоклатим,на дела сме дребни махаленски тарикати. Знаем кои са Левски, Ботев, Вазов и Щастливеца, можем да цитираме техните идеи за нова България, а после бутаме рушветче я на общинар,я на данъчен или ХЕИ за да може мазния чиновник в служба на народа да ни остави да въртим бизнесче. Праведници сме,а в черквата сме рамо до рамо с мутри-бизнесмени дето смучат кръв народна, изповядваме се на попове готови да се изподавят като псета за оборота на някоя свещоливна. Натискаме се до богатия да ни хвърли коричка и го тачим като "патриот и бизнесмен" макар и да знаем що животи е съсипал по пътя си.     
Кой да изберем????? За кого да гласуваме???? Не се научихме че у нас съвестен човек не се е кандидатирал и няма и да го направи! Към властта се стремят само хора в които алчността е пътя,истината и живота и са готови да продадат родната си майка. Били ни продажни политиците... През последните години си мисля че така май е по-добре,да се дават и без да са им искали дупе. Погледнете по света,вижте почерка на "Биг брадър"-а,руски,американски-все тая... Къде етнически конфликт,къде бунтове да свалят правителство,други стават терористи или им дават убежище, кой защото разработвал ядрена програма или ще им сринат банките(пресен пример от миналата седмица). Която държава не се е дала сама и ебават майката капитално и с години! Нямаме си никакви ресурси,ни петрол,ни руди, газта ни колкото една пръдня и на нея се полакомиха. Но това е за добро според мен,вижте по света за пример-който има ресурси и не си ги е дал бадева бива бит,ебан и хвърлен в храстите, изцеден и оставен с отровената земя в забрава. А ние ако се опънем? Балканите винаги са били буре с барут,ще ни драснат клечката,ще се погреят на огъня и като изгорим ще дойдат да ни преначертаят границите със поредния "договор". Какво бъдеще имаме незнам,  щото тези които идват знам откъде са минали и на коя черква са се кръстили,ще обещават нова надежда и ще ни хранят със старите фъшкии...
« Последно редактиранье: Март 31, 2013, 07:59:41 от преоданец »
Активен

BEKO

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4744
  • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
 Абе,тава а давъш дупе бес а ти гу а сакал накой,зъ мене иде малко притиснително.Зъ другите работи,каде пишеш,лааса си праф.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.518 секунди с 26 запитвания.