Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: "Сатирикон"-2012 или тези които засенчиха Нерона  (Прочетена 9976 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
ВЪРНАХТЕ ЧАСТ ОТ БОНУСИТЕ?СЕГА СИ НИ ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВАТА!
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
ВЪРНАХТЕ ЧАСТ ОТ БОНУСИТЕ?СЕГА СИ НИ ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВАТА!

И бонусите ниа сме им ги набутале и дръжавата ниа сме си им е предале, да се ебеме у тиквениците :udri:.Да не са шашуви да връщат. Моа замажат очи с неко троха, ма иначе е като лафа от снощното предаване на Слави (случайно попаднах на ньего):
-За кво да връщаме бонусите?-питал унутрешния министар.
 -Епа те така - рекал Тиквата-кой ги връне, получава БОНУС.
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Бойко въведе понятието-"единична коалиция",като тавтология на термина "жив труп".
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

BEKO

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4744
 • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
 Мене таа еденичнъ коалиция по ми ударъ нъ *да съ ебе сам си*.Същъм съ къ викаа дрътите ора-куги чувек съ наебе сам си,най гу боли.
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
           

      Това е монолог който не се е състоял още.Но има такива хора които смятат така. Има и такава държава.Аз живея в нея и съм един от виновниците които гледат отстрани какво се случва там!Ако някой се чувства също виновен,да казва на време, за да бъде справедливо наказан от съответните органи.Аз съм Г.Герасимов-Аврам. Ако има съгласни с мен нека се подпишат и те отдолу.Ако ли не ще приемем че всичко е само смешка.Така както е смешка за света и държавата ни.                          Камерън: „Моля, не ми давайте за пример българите!“
В интервю за ВВС, британският премиер се обърна към германският канцлер Ангела Меркел с думите: „Моля , не ми давайте за пример българите!“. Това той стори в отговор на въпроса на водещия журналист, защо не е подкрепил договора за спасяването еврото.

По долу предаваме пълният отговор на Дейвид Камерън, тъй като той засяга много аспекти от живота в България и Европа, като цяло. Това е материал, който е подобен на "интервюто" с Марк Рюте. Дали е прав Камерън ?

“Питате ме защо не подкрепих, опитите на Меркел и Саркози да успокоят ситуацията около еврото. Отговорът ми е еднозначен и ясен, защото са на грешен път. Те са се панкиьосали и в паниката си творят и говорят глупости. Това особенно ясно изпъкна, когато Меркел даде за пример страна като България и заяви, че едва ли не ние трябва да се учим от нейните политици и да следваме техният пример. Съжалявам, че трябва да го кажа, но тези думи издават липса на здрав разум,  опити за евтина манипулация и най-важното липса на поглед върху проблема от хуманна гледна точка. Затова се обръщам към Меркел така: „Моля ви, не ми давайте за пример българите!“

За да стане по-ясно на нашите съграждани за какво точно говори Меркел и към каква участ ги призова, то аз ще си позволя да опиша състоянието и ситуацията която цари в тази малка и слабо позната на нашите сънародници и на европейците като цяло, балканска държава. И така, Меркел ни дава за пример нейната макроикономическа рамка и финансови показатели. Ако се вгледаме само в тях, то наистина България е достойна за пример, нисък бюджетен дефицит, малък външен дълг, но на каква цена и кой я плаща?

Ако се вгледаме внимателно под булото на тези макроикономически показатели, то ние ще открием, че България е страната на мизерията, това е най-бедната страна в Европейският съюз, а и в голяма част от света. Освен това, е най-корумпираната държава в съюза. Не случайно, холандците са непреклонни и твърдо отказват да приемат българите в шенгенското пространство. Как може такава държава да ни бъде давана за пример? На България ли трябва да заприлича Европейският съюз, ако е така то ние на часа сме готови да го напуснем.

Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейският съюз. Че една голяма част от населението, поради етническият си произход и липсата на каквато и да е адекватна политика е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безперспективност. Тази част от населението живее при условия които надали са били характерни и за живота през 18 век, но не само това, тази част от населението става все по-голяма като численост с което проблема относно бъдещото икономическо състояние на България се явява с все по-тъмни краски.

И още -  Населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държави където се водят военни действия. За последните десет години, населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%. Пенсионерите са близо една трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има в предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела голяма част от трудоспособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото спасено?

Тази държава ни дава Меркел за пример, но моля бъдете търпеливи има и още! Да видим и техните политици, тези които са сътворили тази чутовна макроикономическа финансова стабилност с цената на мизерията и безпътицата на собственият си народ. Кои са те и как са успели? Не ще се впускам в прекомерни детайли, как тази държава е била разграбена, а икономиката и разпродадена на безценица по времето на така наречената демократизация, или как политиците и трупат капитали като консултанти спомагащи разграбването на страната им от различни сенчести офшорни групировки. Консултантските услуги в момента там са на мода сред политическата класа. Ще си позволя само да коментирам настоящият им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление което българите наричат мутри, а ние организирана престъпност. Не са един или два дипломатическите доклади и други анализи, в които има податки относно участието на настоящият им премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрепятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, който скоро след огласяването на записите почина. В записите изплуваха имената и на други политици от управляващата партия опитващи се и успяващи да кадруват използвайки именно своята моментна властова позиция. Не случайно България, както споменах, е най-корумпираната държава в Европа. Към това ли трябва да се стремим?

Този пример, г-жо Меркел, който вие ни дадохте е лош, глупав, недомислен и опасен. Опасен за Съюза, за обществото, за европейските ценности и морал, за стремежите и основните идеи залегнали в устоите на създаването на Евросъюза. И така да обобщим, имаме за пример държава с добри  моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралният упадък на обществото; и корупцията, грабителството, безнаказаността и огромната наглост на политиците им, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията. Това ще бъдат дългосрочните резултати от тази прехвалена макроикономическа стабилност, постигната чрез горе описаните методи. Е г-жо Меркел, това аз като премиер на една държава като Великобритания, не бих могъл да приема, защото звучи налудничаво.

Нима трябва да закриваме училища и болници, да направим недостъпно качественото образование и медицински услуги, да обезлюдим обширни територии, така както това се случва в България , за да успеем да се преборим с кризата. Не е ли подигравка със здравият разум, да закриеш селското училище и болниците в малките населени места, като в същото време даваш пари на църквата по програма за развитие на селските райони? Да наливаш пари в асфалт и пътища, които хората да използват само и единствено за да напуснат границите на държавата? Да наливаш пари в мегаломански спортни съоръжения, за проявите в които малка част от населението може да си позволи да си купи билет, докато младежите доколкото ги има са оставени да висят пред компютрите и по дискотеките без да им се осигури друга алтернатива.

Нима, г-жо Меркел, сте забравили какво образование е Държавата? Нека ви напомня -  Държавата е обществено образование. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно и здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морални и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икономиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансови институции, техните собственици и управители които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм.

Цената на тази криза трябва да бъде платена не от средностатистическия гражданин, а от тези които са използвали Държавата, сигурността, протекцията и закрилата която това обществено образование дава, за да просперират и да трупат печалби. Това е солидарността. Тежестта, отговорността и цената на тази криза трябва да бъдат платени от тези, които измислиха  кухи финансови инструменти и спекулативни техники, които търгуваха с илюзии, страх и лъжи, а не да ги спасявате с цената упадъка на обществото. Защото тези мерки, които искате да се въведат, водят до удължаване на агонията, до упадък и унищожение, до война.

Ако България, която ни давате за пример, все още съществува, то това е благодарение на емигрантите които подпомагат своите близки като им изпращат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в така прехвалената ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигрира средният Европеец – на Луната, на Марс, на Плутон?

Г-жо Меркел, съвземете се! Градете общество, финансирайте науката, образованието, културата и здравеопазването. Наблегнете на морала и хуманизма, образовайте гражданите в исконните европейски ценности, върнете философията, реториката и етиката в училищата. Накарайте хората да мислят. Създавайте човеци, а не роби подтиснати и унижени. И тогава, тези човеци възпитани в духа на хуманизма, солидарността и морала, ще създадат общество, а обществото ще създаде икономика, стабилна и просперираща. Всичко останало е България. Затова, моля ви, не ми давайте за пример българите!“
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Смешка е,въпреки истините в текста...! Под подобен "монолог" не бих са подписал...
Бако,що са не зЕмеш у рЪце...?!?
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Оф-оф-оф....коги у Ингилизко , здравните каси натрупат резерв 4 милиарда,коги имат нужда от 280 иляди работна рЪка от които 11 иляди докторе и 30 иляди инженере-щото индустрията нги иска още и още...коги спрът да изнасат сал замърсяване на околната среда-справка Бритиш петролеум,и почнат да изнасат продукция като Германия,коги британския премиер спре да лиже дупенцето на клепарестио брикет отвъд Атлантика и каже като Фрау Меркелица-я не давам войници за Либия-ели въобще за война- тогива британците да съ напинят за квото и да е...въпреки ,че таа статия е поредната ,писана от български  писач за българска публика ,опитваща се,чрез устата на външен политик да решава БГ проблеми....
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

masok

 • Гостенин
Абе Стоенчо,но тва май е писано от Аврам?!! :D
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
не мое да отречете че у писаниата на бако Аврам има истини - и те не са убови - ебен ви каса с четири милярда плънъ и готова да ги откраднат затава са натамънени и вапрос на месеци е да изревът че я куха куто глъвътъ на ББ цвъ цвъ и секоя такая сволоч - докато ората гинат у линеиките на път за болниците и лицата ф бели престилки казват ме то толко му биле дните - пффффф(;

неска по некъф новинарски блоак по неква телевизиика дадоа прогноза че 1/4 от населението ще я мангасарска
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
па сал една четвърт ли?
ПП:Тава за касите Самоток е у Немачко ,де съм го написал-и там се опитаа политичарете начело с фин.министъро  Шойбле да дръпнат париците за целите на ,,фиска" ,ма касите рекое-Найн!Тава са пари на гражданите ,а не дръжавни пари-и ще стоят там къде гражданите са ги унесли-т.е. у здравните каси.За дръжавата ората унасат данъци.Тва е.Шойбле подви куйрука и съ свръши....А наш Дянков  и Боки прибраа парите,качиа се на влако и рекоа-ше видимие....
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Док - мое да се наложи ниа да кажеме на Боки и Сичу /Симеон Дянков - Сичо/ накраа Найн - а връъите у леву , пикаите па са врувите на пичку си маичина

между другуту прочетох че Боки не застила за гейо - ми застила за кунева ели куралициа между гейо , кунева и костоФф
« Последно редактиранье: Април 10, 2012, 02:04:26 от Самотока »
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Гейо освен с Цифката с друг нема да се фане-ни он ша сака,ни ньего ша сакат.Я мом да преживеем некък си Боки +Пръмовата шляпава путка+Костов....ма па Цифката мандатоносител и коалиционер-ниц-тва не мом да го понесем....
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

masok

 • Гостенин
Гейо освен с Цифката с друг нема да се фане-ни он ша сака,ни ньего ша сакат.Я мом да преживеем некък си Боки +Пръмовата шляпава путка+Костов....ма па Цифката мандатоносител и коалиционер-ниц-тва не мом да го понесем....

не бре Стоенчо ;)наще тикви не са манафини... ;Dони са мъже.... :)
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Гейо освен с Цифката с друг нема да се фане-ни он ша сака,ни ньего ша сакат.Я мом да преживеем некък си Боки +Пръмовата шляпава путка+Костов....ма па Цифката мандатоносител и коалиционер-ниц-тва не мом да го понесем....Бе ти че ги преживееш тиа и я надявам се че ги преживеем некак си,ама баба ти и баба ми нема да ги преживеат.Баш тиа са душманите на обикновенния човечец.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
мойте баби умреа Бог да ги прости още по комунистическо.Така ,че сеги мисла за мен си и за мойте дЕцА.А с Цифльо и Гея добро ги не чека...не че и с тиа де съм ги броил ша е добро..еби га-при назе избора винаги е бил между лошо и по-лошо.....
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)
 

Страницата е създадена за 0.187 секунди с 22 запитвания.