Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Туризъм извън СЗ  (Прочетена 18826 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #45 -: Март 27, 2012, 11:06:22 »
"Седемте престола" е убаво место. Подири го из Гугъля.
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

onufri

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #46 -: Май 12, 2012, 01:41:27 »
Запази си отсеги соба за спане у Двореца, много е арно, красота и спокойствие.
Я другата седмица имам резервация да спа тама баш.

Щеш ли да дадеш неко линк или малко повече инфо, що я още не съм одил у Балчик, ма тава лето мисла да мина ида за 1-2 дена?
Благодаръ предварително! thanks
Активен

Маруца

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #47 -: Май 12, 2012, 02:44:42 »
Запази си отсеги соба за спане у Двореца, много е арно, красота и спокойствие.
Я другата седмица имам резервация да спа тама баш.


Щеш ли да дадеш неко линк или малко повече инфо, що я още не съм одил у Балчик, ма тава лето мисла да мина ида за 1-2 дена?
Благодаръ предварително! thanks


Те линк:
http://www.dvoreca.com/

Дврцовия комплекс е от неколко сгради, ползвани преди от Румънската кралица и нейната свита. Влево в линка има каре с имената на различните вили, които се дават под наем и по преценка може да си запазиш стая в която сграда си харесаш. Цените са напълно поносими. За пример в сграда Сюита леглото е 20 лева на вечер, за сравнение в къща-квартира в самия Балчик спиш за по 10-15 лева, ама атмосферата в комплекса, градините и мястото са уникални. В Двореца има и 1-2 ресторанта, кафене и плаж точно отпреде пред портите. Кво повече сакаш... ;D
Активен

Владимир

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #48 -: Май 12, 2012, 03:45:27 »
Онуфри, яла дом. Нали си с кола, че одиш до Балчик и вечер че си доаждаш. Едно, че че ти а по-евтино, друго, че у Балчик ти стига да са разодиш за ден из двореца и да апнеш у неко капанче до морето. Па и нема да ти дотежи шофирането, куту та знам къв си пияч  ;D.
Активен

onufri

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #49 -: Май 13, 2012, 11:34:28 »
Мариуцо, мерси за информациата!  thanks

Владо, благодаръ за поканата! Писах ти вече, че може евентуално да се възползвам за 1-2 вечери. Ама па да спиш у кралски дворец сигурно си е изживяване, връъ му гу! Ша видим, до август има още много време, да сме живи и здрави, па тава ша а най-малкиа проблем  :nazdrave:
Активен

Владимир

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #50 -: Май 14, 2012, 12:51:58 »
Кралски дворец, викаш. Кралски, ма румънски  :smeeeh:. Я по- би предпочел да спим у неко графски, ма немски  :green:. Па даже и на баронетски английски бих по- са навил  :green:.
У двореца нема да та пущат да спиш, у градината му има разни вили и почивни станции.
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #51 -: Май 15, 2012, 09:10:07 »
Сеги се чудим още кой от екипа ще оди до Балчик, затава не сме се обадили да им кажем, че ще спим там, имаме право на една акредитация, скръндзи големи.
Активен

Маруца

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #52 -: Май 30, 2012, 03:58:05 »
Дайте примерен маршрут за обикаляне на Добруджата, ма е така през некви по-интересни села с непреобладаващо турско население и места де има кво да се види. Примерно места за ядене и спане, кво да се пробва и види задължително(без чупурлу, моля!!!  :green:). , до самия североисточен край на североистокъ.

Специално ме интересува и местната кухня, защото ми е непозната и традициите, които са запазени като празници и други адети.
И по-специално района между Тутракан и Силистра, област Добрич, Шумен и наоколо.

Тама ми е най-непознато сичко.
Преди 4 години престанах да ода на море у БГ, но сега преоткривам красотите на север от Варна и ми се шматка летото из оня край.

Активен

Владимир

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #53 -: Май 30, 2012, 06:20:58 »
В същинска Добруджа почти няма какво да се види. Покрай Дунава и морето има повече смисъл да се ходи.
Задължително трябва да се посети Тутракан с околностите, може да се стои там няколко дена. Наблизо са военните гробища и защитените зони "Калимок-Бръшлен" и Малък Преславец. В самия Тутракан е започнала реставрационната работа по късноантичната крепост, през лятото ще е готова. Историческият музей е малък, но много красив, експозицията, посветена на Тутраканската епопея задължително трябва да се посети. Най-интересният обект обаче - Музеят на речния риболов - през лятото ще е затворен заради основен ремонт на сградата.
В града има хубави къщи в рибарската махала, управлявани от музея. В тях може да се спи на хотелски начала, мястото е приказно. Съвсем наблизо е култово заведение с разкошна традиционна кухня, което не трябва да се пропуска, мисля, че се казваше "Лодката".
Следващ важен пункт е езерото Сребърна - обект на ЮНЕСКО. Има изградена екопътека около него, един ден обиколка спокойно може да отиде там. В Силистра няма много какво да се види, от години гробницата е затворена за посетители, но ако ще минавате оттам, мога да се обадя на колегите да ви я отворят. Над Силистра е турската крепост "Меджиди Табия", хубаво място за разходки. В самия град крайдунавската градина беше много хубава, но от няколко години я позанемариха. Традиционна кухня има на няколко места, но качеството е променливо.
В Алфатар има битова къща, добре поддържана, с представен бит на добружанското население. Църквата там също е интересна.
В Дулово има музей, със забележителен експонат - творба на Вежди Рашидов  :smeeeh:. Чвора може да разправи повече за тоя градец, лично аз не го намирам за достоен за туристическо посещение  :green:. Същото бих казал и за околните общински центрове - Тервел, Ситово, Главиница.
Южно от Силистра, на около 20 км по пътя за Добрич, край с. Стрелково има тракийска гробница със скален манастир. Мястото е много красиво, с път дотам, поддържана поляна и беседки за барбекю. На още петнайсетина километра оттам е битов комплекса "Чобанъ махала", край с. Каменци. Там може да се преспи, кухнята е хубава.
За Добрич бих казал че човек трябва да има специфични интереси, за да се задържи :). Аз поне не се сещам нищо, заради което да си заслужава престоя.
Това се сещам на прима виста. По Черноморието обиколката е друга бира, колко време можеш да отделиш за пътуването и какво точно искаш да видиш? Да може един примерен маршрут да ти нахвърля.
Активен

Маруца

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #54 -: Май 30, 2012, 06:26:59 »
тамън мислех че ти моо се включиш по темата, щото познаваш района.
ми примерно 1 седмица да речем засега.
а може и за по 3-4 дена в конкретна околия само и други 3-4 дена па на друга стран. не е задължително да са на един път. ама със сигурност 1 седмица ше се прави.
Активен

Владимир

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #55 -: Май 30, 2012, 06:31:15 »
Два дена в Тутракан, два в Силистра, един в "Чобанъ махала" - станаа пет. Че одиш ли на море или да ти дирим занимавка за още два дена из околията?  :smeeeh:
Активен

Маруца

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #56 -: Май 30, 2012, 06:35:29 »
аз нема да ода на море, а на искурзия с море. не ща да се припичам на песака, а да разглеждам.

Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #57 -: Май 30, 2012, 07:21:02 »
У Дулово нема нищо интересно от туристическа гледна точка.Мене ми е добро що познавам ората и съм работил там-ма за екскурзиа -ниц.Интересно а обаче ако решиш да се отбиеш до едно близко село- Руйно-там има много интересни скални венци,а мисла също -ако не се лъжа-и тракийска крепост.Ма за тава Владо моо да каже.И сичко е с турско население ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Пустиняка

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4809
 • Капистра - битер Кулчанин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #58 -: Май 30, 2012, 07:34:20 »
Поне женското е със сигурност епилирано  :smeeeh:
Активен
За глупочата граници нема!

Маруца

 • Гостенин
Re:Туризъм извън СЗ
« Reply #59 -: Май 30, 2012, 08:07:45 »
Начи като гледам картата си има за обикаляне бая по Добруджанско. Ма живот и здраве ше набиколим. Изходна точка В.Търново през Преслав, Шумен и нагоре до Дунава, после резко на исток до Дуранкулак и Крапец за по едно къпанье и малко пресна риба. Така го виждам засеги.
Ма се пак Владо, моо се пробваш да ми надраскаш едно след друго точките за спиранье по тоо мислен маршрут от Търново до Крапец през Тутракан.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.204 секунди с 23 запитвания.