Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Безмесни гозби  (Прочетена 15978 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дзверъ Джули

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #15 -: Февруари 24, 2012, 06:46:40 »
Я така панирам моркови, карфиол. :D
Правила съм и морковени кюфтенца. Требва да намера рецептата и ще я пиша.
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Безмесни гозби
« Reply #16 -: Февруари 24, 2012, 07:32:35 »
Тия морковени кюфтенца не сладнеят ли много, нали морковите са сладки? Макя ми вареше мармалад от моркови едно време. Иначе е доста интересна идея.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Буба Лида

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #17 -: Февруари 24, 2012, 07:39:16 »
Не, не сладеят, много са убави , ма редко ги праат от там дека ги зимаме. И не знам кък баш ги праат, подозираме, че има яйце, не знам дали и некакво брашно манко та да стане спойка на продуктите, иначе изглеждат като шницели.  Па скоро виде една морковена торта с глазура от крем сирене и преглъща като гъсок.

Те а те: Неа за ора със слаби ангеле и на диета

http://sunshineskitchen.com/carrot-cake-with-cream-cheese-frosting/
Активен

Дзверъ Джули

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #18 -: Февруари 24, 2012, 07:57:11 »
У кюфтетата се слага грис, мляко, яйце. Естетсвено и настръгани моркови. Таа смес се обърква, вари се неколко минути. Като изстине се добава яйцето и се разбърква. Оформят се кюфтета, овалват се в галетата и се запръжват у маслото от двете страни. Кога се пожапържат се изваждат от тигана и се слагат у тавичка да се доизпекат у фурната.
Сервират се поляти със сметаната.
 
 
 
 
Активен

кумичката

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2570
  • Аз съм ентелегентно проЗта!
Re:Безмесни гозби
« Reply #19 -: Февруари 24, 2012, 08:05:31 »
Не съм правила само от моркови. Бяха ми казали и пробвах картофени кюфтета с моркови. Към сместа за картофени кюфтета се прибавят 5 сварени и настъргани моркова. На мен ми харесаха. :)
Активен
"Пустиняка в буреняка" има своето място в културно-ландшафтния афиш на съвременната градска поп-културна реалия..."
Источник: Пустиняка в буреняка

Дзверъ Джули

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #20 -: Февруари 24, 2012, 08:10:00 »
За безместните кюфтета има много варианти. Нека си казват, че вегетарианската кухня е бедна откъм разнообразие.
Активен

Дзверъ Джули

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #21 -: Февруари 24, 2012, 08:13:51 »
http://dimitranas.blogspot.com/2009/01/blog-post_1048.html


Те тава намерих у нета за морковените кюфтета.
Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Безмесни гозби
« Reply #22 -: Февруари 24, 2012, 08:16:08 »
А, цитираш блога на Абра  :) тая жена е магьосница в кухнята! А кви торти правии... да ти фръкне фапката!  guru
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Дзверъ Джули

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #23 -: Февруари 24, 2012, 08:17:48 »
Не знам чии е блога, тава намерих у нета.
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Безмесни гозби
« Reply #24 -: Февруари 25, 2012, 12:08:54 »
Да ви кажА,  я по неко път праа кашкавал на фурна. Много убаво става и ти не трева никво месо. И топло е убаво и студено е убаво, ако остане. Моо са сложи и на сандвич.
Настъргвам една буца кашкавал, шибам 3-4 яйца, може да са сложи сиренце, в 1 чаша пресно млеко размивам 3-4 лъж. брашно, добавям и тава, обръквам убаво и изсипвам в намаслена тавичка. Заравнявам, отгоре слагам парченца масло и печа. Тъничко става, къде един пръс, със златиста и хрупкава коричка, а вътре мекичко и ароматно.

А тава, къде вика Капетана за патладжана съм го мислила, ма не съм го правила. Тава ша върви много убаво с доматен сосец.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

манечкио Кошер

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9664
Re:Безмесни гозби
« Reply #25 -: Февруари 25, 2012, 12:40:25 »
Ако темата е само за наши манжи , ма сръгайте да съ съпикясъм  ;D

 да ви реча ка съ праи ена благинкъ

Кратофена Тортиа

Нарезвате картофе и лук на ситни парченца и ги запръжвате заено със сол и чрн пипер, пръжи са дорде омекнат  . У предварително разбити еца добавяте картофете и лукъ и ги  разбръквате убаво , посленка у добре умазнен тиган исипвате готовата смес и печете докъту стегне тортиата , за дъ моо са обърне , кату стане за обръщане намазвате още един тиган горе доле същи калибър , обръщате у него и дозапичате .

Еде са кога си гладен , връви със сиранце и доматки  и е идеално за закуска примерно

Пропорции на картофете и ецата , слага са на око колко повечеко толкова по-гулемна тортиа  ;D

Активен
Дрът уй и дръто куче са не прескачат, що са не знае кога моа са дигнат и да те уапат ! - източник Плъотрепач

манечкио Кошер

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9664
Re:Безмесни гозби
« Reply #26 -: Февруари 25, 2012, 12:40:57 »
Неска може да напраа и ще ви пуща слимки
Активен
Дрът уй и дръто куче са не прескачат, що са не знае кога моа са дигнат и да те уапат ! - източник Плъотрепач

Дзверъ Джули

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #27 -: Февруари 25, 2012, 01:16:26 »
Я шъ права огретен с картофи. Сегъ картофите се варат. После шъ ода да ги бела, режа и шъ я захващам. Утре за закуска ( дано станем като ората рано ) шъ направа пирожки със сладко от ягоди и къпини сигур ще връвят. За обяд напраих баница, ама не остана  :green:
Активен

Малък Шемет

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #28 -: Февруари 25, 2012, 02:27:02 »
Малиии тааа тема ми утваа у любими страници,я ка убичам постни еденьета,тиа тиквички бюрек ма фанаа за гръло,че ги реализирам мислим утре  guru Браву за темата и за гозбите дето сте забръкале,имам матерялец за идната седмица  thanks thanks
Активен

apostolicia

  • Гостенин
Re:Безмесни гозби
« Reply #29 -: Февруари 26, 2012, 09:37:12 »
Каша от коприва

Набирате си пресна коприва, измивате а и маиняте дръглата, само крехки листа и дръжки да останат. Бланширате у подсолена вода. Изчиствате чушки суи от дръжките и семките, сварявате и за кой не обича кожляци - маиняте обелките, кой си може и с них - накинвате на парчета. Турате при копривата и го дръжите жешко. (Тава може да замразите за зимъска у фризеро къ съм си замразила я, като пойдете после да го готвите, сал добавяне манко водица.)
У тиганче със зайтин запръжвате лучец червени, наръсен щедро с брашно - къде 2-3 лъжици супени, като се опръжи, добавяте червени пипрец манко и сипвате у врящата коприва. Добявате манко натрошено сиренце и склъцан бели лук. Чуквате едно еце и разбръквате енергично да стане на конци. Оставяте да прокипи и едете, като дуате да ви не пари на езико.

Активен
 

Страницата е създадена за 0.182 секунди с 24 запитвания.